God Jul fra Julie


I dag håper jeg at jeg kommer med noen ord med trøst til deg som føler deg alene. Du er ikke alene. Du som kjenner meg, lurer kanskje på hvordan jeg kan føle meg alene, for Julie, du er jo et sosialt vrak.  

Stemmer det, det sosiale vraket i egen person, sitter nå foran ovnen med en god dose julestemning og føler seg alene. Selv om jeg skal være sosial om fem og en halv time.

Annenhver jul er den verste tiden på året for meg. Jeg flykter som regel sørover, for denne tiden minner meg på alt jeg ikke fikk til i livet. Denne tiden bekrefter hvor hardt livet kan være, når noe som er helt, blir knust i biter.

Jeg sier ikke at jeg er knust i biter nå, for han som formet meg i sine hender, han har lappet meg sammen, som bare han kan. Han har tatt vekk både sorg og skam, men allikevel så gjør julen noe med meg. Julen vekker minner fra barndommen om alt som kan være helt, fredfullt og godt.

Førjulstiden min har vært slik, med latter, familie, selskap, bakst, varm sjokolade i julekopper, klementiner, gaver, julestrømpe og lange frokoster. Med lyd og forventning i huset. Men så dro de to som jeg elsker overalt på denne jord til sin pappa. (Der har de det helt topp, så det handler ikke om det.) Handler om prosessen inni meg. Og også sorgen over å påføre mine avkom dette.

Noen spør meg hvordan svensken og jeg kan reise vekk fra julen. Julen bør jo være her med dine nære Julie. Veldig mange vet hvordan jula bør være – er ikke det litt rart? Når vi er så ulike du og jeg.

Jeg har jo verdens skjønneste storfamilie (rent objektivt sett 😂), og de er fulle av juleglede og fred. Den perfekte familie spør du meg. Vi har allerede hatt to selskap sammen og vi feirer julaften med de, og det er jeg uendelig takknemlig for. UENDELIG. ♥️🎄

Men ordene mine går til deg i dag, som tenker at du er alene om å kjenne på at jula er tung. Du er ikke alene. Det er bare det at det er vanskelig for oss mennesker å si at en tid som skal være så god, er vanskelig. Særlig når vi er glade. For da tror jo folk at livet er lett.

Nei du. Spør meg;
ekspert på å velge å se det gode.
(Riktignok selvutnevnt ekspert😂✌🏼.)

Du og jeg kan velge å gjøre juletiden god. Rådet mitt er å fylle tiden med gode ting. Få fokuset vekk fra det som er litt knust. Ta deg en tur ut i den vakre naturen. Gled en venn, gled en som ingen andre gleder. Inviter noen som ikke blir invitert til noen. Velg å utgjøre en forskjell i din verden.

Stikk og tren, da hjelper kroppen deg å produsere stoff som gjør at du føler deg mindre alene. Også kan du for eksempel bestille deg en tur da. (Følg selvsagt alle smitteregler! 🤣🦠🤮)

Ikke vær så redd for å bryte med det mønstret folk forventer av deg. Forventninger kan være noe herk. Og kanskje sitter mest av alt forventningene inni ditt eget hode?! 

Husk det viktigste av alt. Han som ble født i ei krybbe, i en møkkete stall, han slutter aldri å elske deg samme hvor knust og mislykka du føler deg! I hans nærhet er du heller ALDRI alene. Han er en gave 🎁

God Jul