Lofoten dag 1

Lofoten er magisk! Vi kom med ferja kl.14.30. Den var litt forsinket grunnet mye sjø. Vi sjekket inn på rorbuene våre i Hamnøya. Utrolig vakkert her!

Deretter var det på med fjellsko! Nå skulle det første fjellet bestiges! Vi trodde det var ca 1000 trapper, men det viste seg å være 1650, i tillegg til heftig skråning på toppen. Vi brukte et par timer tur retur!

Vinden var sterk. Måtte niholde på telefonen! 😂 Kom noen kast, som gjorde at vi måtte legge oss ned. Jeg måtte ta en bønn for oss alle om beskyttelse, det var nesten litt heftig! Eller det var heftig!

Kveldskos; Taco with a view!

Rett bak rorbua var det perfekte fiskemuligheter!

Life is good!

Trondheim – Bodø 12 timer

What a day! What a life! For en natur! Norge leverer. Det er magi på høyt plan. Du kan si jeg er møkkalei av å kjøre bil, men for en vanvittig fin opplevelse. Når hjernen omstiller seg, og vi «bare» har tre timer igjen! 😂 Hjernen asså!

Fra Trondheim til Bodø har vi totalt sett brukt 12 timer. Vi har hatt mange stopp. Første i Levanger. Nære venner har bodd der, måtte oppleves, og vi har vært på Intersport! 😂 Svenskepojken måtte ha nye skor og turkläder! 🗻

Neste stopp var Grong. Der hadde vi nydelig førsteklasses lunsj! Minsten som har en del erfaring med jaktlivet tok ansvar.

Tredje stopp var Mosjøen! Rett ved ladestasjonen var det en vill zipline. Det som var kult, var at hotellet som var rett ved siden av, er det vi har leid oss inn på, på vei hjemover. Historiske Haugans hotell! I Mosjøen ble det svensk limpabrød med nugatti! Nydelig anrettet på panseret.

Fjerde stopp var Polarsirkelen på Saltfjellet. Magisk! 🥰På vei dit kjørte vi forbi Svartisen. Sier det igjen; Norge er vakkert!
 

Siste stopp var kun for lading, det var Storjord. Det er siste Tesla supercharger før Bodø og Lofoten, så vi måtte «fylle tanken».


Så var det Bodø! Endelig!
Her møtte vi våre skjønne venner.

Deilig indisk middag og fellesskap var sykt digg! I morgen er det ferja over til Lofoten. Nå er kl.00.06, solen skinner og vi tar kvelden! 😂♥️☀️

Å sette andre høyere enn deg selv

I disse ferietider tenkte jeg å reflektere litt over det «å sette andre mennesker før deg selv». Jeg tror nemlig at dette er en nøkkel til «det gode» familielivet!

«For en floskel Julie!»

Nei, jeg tror det er en hemmelighet til å få det godt for oss mennesker.

Om alle i et fellesskap ønsker hverandre godt, og setter sine egne behov i andre rekke, da vil det skape godhet. Om vi gir hverandre følelsen av å være viktige, hørt og satt pris på, da blir miljøet godt. Det gir grobunn for vekst. Enkel logikk om du tenker på det.

Continue reading “Å sette andre høyere enn deg selv”

Trondheim leverer

 

Dagen startet tidlig! Klokka 07.15 satt vi ved frokostbordet. Grunnet covid_19 var utvalget mindre enn vanlig! MEN, la meg legge til et sterkt MEN, vi er så velsignet!

 Jeg er så glad og takknemlig, og i dag var det litt sånn som Axel Frønes beskriver det! Ettersom jeg er i Axel sin by, så tenkte jeg at jeg fikk hedre han litt! 🙌🏾🙌🏾🙌🏾

Vi måtte selvsagt ha med oss noen kulturskatter før avreise. Nidarosdomen er vakker!

 

Nå går turen videre til Bodø. Her skal vi møte skjønne venner som har flydd opp! Nå har vi ca 11 timer foran oss i bil! Peace out!

Fevik – Trondheim 11,5 timer

 

Da er vi fremme i Trondheim! Det har gått som en drøm! Vi har brukt 11timer og 30 minutter, inklusiv tre ladestopp. Ladetiden totalt 1 time og 20 minutt. Ikke dårlig!

Langs veien har vi sett mye fint, selv om Østerdalen er litt kjedelig, spør du meg. 🙈Skog, 🌲litt mer skog 🌲🌲og jammen meg enda mere skog!🌲🌲🌲 Men midt ut av de grønnkledde daler møtte vi en stylet skogens konge.

Snuppa tok selvsagt et hopp for bloggen til mamsen. Vurderte å ta et selv, men sparer det til Lofoten! 😂

I Alvdal åpenbarte dette herlige bygget seg. «Huset Aukrust», et museum med Kjell Aukrust sine verk. Du vet han som har Flåklypa.

Kvelden nøt vi her!
Tyholttårnet, 74meter over bakken.

Svensken er godt kjent i Trondheim, og tok oss hit! På en time hadde restauranten snurret 360 grader.
Det var en utrolig gøy, svimlende og mettende opplevelse! God natt!

Lofoten here we come

Da er gjengen på vei til Lofoten. Første døgnet skal vi sove i Trondheim. Vi kjører oppover, og foran i bagasjerommet er ladningen klar! 😂🙈

Første ladestopp hadde vi på Eidsvoll verk. Her skulle vi bade og ha piknikk på et badested som lå rett ved, men vi droppet det! 😂🙈 Ble panini og shellbolle! 🥟

Eidsvoll bygningen var stopp nummer to.

 Grunnet covid_19 måtte vi vente en time for å få omvisning. Vi kunne ikke gå selv inne i bygningen. Planen var å vise barna sitteplassen til deres tipptipptipptippoldefar. Eivind Torkjelsson Lande. Det får bli en annen gang. Vi har en del timer igjen!

I skrivende stund er det 3 timer og 52 minutter til Trondheim! Livet er helt FANTASTISK med flokken min!

Sk 20

SK20 hvordan gikk det?

(Til deg som trenger oversettelse så betyr sk20 – sommerkroppen 20.) Spørsmålet mitt var IKKE seriøst. Til deg som trodde at jeg hadde tenkt til å innta sommeren som en treningsblogger! Du kan puste ut! Jeg skal spare dere for det! 😂

Vet ikke med deg, men når jeg hører voksne damer snakke om sk 20 så får jeg ikke gode vibber. Det gir bare triste og tomme følelser. 

Kropp er viktig. Kropp er deilig, (Kan være det i allefall 😂) men mest av alt er kroppen til for at du skal oppleve livet! Den er skapt for å nyte øyeblikkene. Helse, rett kosthold og sunn livsstil er for all del viktig. Vi skal ta vare på kroppen. 

Men hvor viktig er sk20 når du er 43år? Eller 55? Eller 70? Hvorfor lar vi oss styre av medier som forteller oss hvordan sommerkroppen bør se ut?!

Jeg kjenner en del mennesker som ALDRI blir fornøyd med seg selv. Uansett er det alltid noe de vil endre på. Problemet er at egentlig har de aldri vært fornøyd med seg selv. Om det er deg, fortsett og les!

DU ER MER ENN KROPPEN DIN! 

Jeg ønsker for deg at du skal gi sjelen din hvile fra møkkatanker. Tanker om at du ikke er tynn nok. Har fin nok hud. Stram nok hud. Du skjønner hvor jeg vil.

Bytt fokus.

DU ER MER ENN KROPPEN DIN! 

Ikke speil deg konstant. Hva med å ta vekk speilet for en stund?

Gi sjelen ro! Bygg deg selv opp med alt du vet er godt! Dra frem sjelens skatter. Hjertet ditt! Du er en unik skapning vettu. Finns ingen lik som deg.

Vi rundt deg ser vakre ting med deg, hele deg! Axel Frønes beskriver det så fint! 

Ha en nydelig dag! Nyt livet!

SOMMERFERIE


Kan du tenke deg et mer befriende ord? SOMMERFERIE

Det er få ord som måler seg med dette ordet. I det du smaker på ordet, uttaler det, så fyller det hele kroppen med utallige sterke følelser. Følelser som produserer LYKKE! Følelser som skaper forventning, og en ubeskrivelig ro!

I dag skal jeg gjenta ordet
gang på gang på gang.

Sommerferie
Sommerferie
Ingen krav
Ikke noe mas
Hvile
Skolen er stengt

Ingen dokumenter til arkivering
Ingen enkeltvedtak
Ingen aktivitetsplaner å ivareta

Sommerferie
Sommerferie
Tid med de du elsker høyest
Tid til hvile
Ro

Tid til de gode samtalene
Toppturer
Få nedturer

Sommerferie
Sommerferie
Is
Pepsi max
Musikk

Sjø og saltvann
Båtliv og måkeskrik
Lofoten
Serier og en god armkrok.

Da gjenstår det bare å ønske dere en herlig sommerferie! ☀️☀️☀️Det blir magisk!

Ikke ombygging i hjernen, men opprydding og storrengjøring.

Vi har alle hørt eller brukt setningen:
«Ja, det står full ombygging i panna de!»

Det blir ofte brukt av oss foreldre, om tenåringer som glemmer, tenåringer som er i sin egen verden, og som til tider er utfordrende. Jeg leste en spennende artikkel på forskning.no som hevder at det som skjer i hjernen på en tenåring ikke er ombygging, men derimot opprydding!

Storrengjøring av hjernen!

I barneårene produserer vi ekstremt mange hjerneceller og koblinger mellom disse. Resten av tiden frem til vi blir voksne, rydder hjernen opp i dette!  Noe  koblinger i hjernen er aktive, de blir sterke og raske, mens andre ikke blir brukt og visner og blir borte. De feies vekk.

Når vi er tenåringer skjer det store endringer i hjernen. Det er fantastisk! Tenk hvilke muligheter vi som foreldre har til å hjelpe våre avkom.

Med andre ord er tenåringstiden en ekstremt viktig tid på godt og vondt. Hjernen får en «second chance».

Forskerne sier at grunnen til at tenåringene har denne ekstremt gode sjansen for god utvikling, handler om at hjernen utvikler seg langsomt i denne perioden av livet.

Du trenger hverken å være professor eller forsker for å forstå at tenåringene også er ekstremt mottakelige for negative hendelser, krenkelser og ord! Du trenger heller ikke å være spesielt klok for å skjønne at om dette kommer fra de nærmeste, sårer det ekstra mye.

Når hjernen er formbar, burde jo vi foreldre fylle den med alt som bygger den opp!

Vi har en unik mulighet til å skape robust ungdom. Ungdom som har mot til å stå opp for det de mener og tror på.

Ungdom som vet de er gode nok uten sixpack, silikonrumpe og vippeløft. Ungdom som ser at verdien i livet ikke handler om materiell rikdom, men øyeblikk, minner, fellesskap og kjærlighet.

Kanskje har du havnet i en drittrelasjon til din ungdom (Unnskyld uttrykket!).

Hva kan du gjøre da?

Her kommer det ubarmhjertige svaret. «Legg deg flat!» 🙈 Alt en tenåring ønsker seg, er å være elsket. Deres konstante trang handler om å høre til.

Du vil lykkes om du starter med kjærlighet. Dette er jeg 100% sikker på. (sosiallærern snakker nå!) Himmel og jord skal forgå før en tenåring ikke synes det er viktig å være god nok for mamma og pappa.

 

 

Sammen MÅ vi stoppe mobbing på hjemmebane


I dag våknet sosiallærern og tenåringsmammaen! Jeg leste noe som berørte og engasjerte meg dypt!

JEG LESTE NOE VI MÅ STOPPE SAMMEN! JEG BER PÅ MINE KNÆR! 🙏🏽

I utdanningsnytt sto det  at mobbing på hjemmebane har økt. Statistikkene fra Blå kors sin årsoppgave viser at det har økt fra 4 til 12%. Ja! Hva sier du?

SYKT TRAGISK, SIER JEG!

Dette var nye tall fra 2019. Mobbingen utarter seg som krenkende ord og handlinger, utfrysing eller utestengning, skjellsord, kjefting og nedlatende språk ifølge årsoppgaven.

Hva kan det være at det øker og øker?

Jeg har en teori. Ut fra eget hode. Vi voksne er blitt for selvopptatte. (Sorry 🙈) Karriere, jobb, utdanning, materielle verdier, trening, kropp, blir prioritert fremfor fellesskap med våre barn.

DET MÅ VI GJØRE NOE MED!

Mobbingens forferdelige konsekvens, er at barna våre ikke føler at de hører til.  Hvilken trygghet gir vi våre barn, om vi ikke gir dem følelsen av å høre til i sitt eget hjem?

SMAK PÅ DET! DET ER BITTERT!

Kjefting kommer hos de fleste av lite overskudd og stress. Hva med å senke tempoet?

DET ER FREMTIDEN VI FORMER!

Kjefting kan også komme av, kjære foreldre, at du ser dine egne svakheter i arv. Ikke påpek det da! Fremelsk de gode sidene det er plenty av! Det er dyrebart materiale vi jobber med og forme!

VI ER DE VOKSNE! VI MÅ TA ANSVAR!

Å le av barna kan være ekstremt krenkende for dem. Kanskje ler du fordi du synes de er søte, men i visse faser i livet er det vanskelig å forstå for barna. De sitter heller igjen med følelsen av å være dumme! 😢Og det er jo det siste vi vil!

Barna våre er ekstremt forskjellige. Er du bevisst på at de fleste barn må bli tenåringer, før de forstår ironi? Dette handler om modning i hjernen. Med andre ord, vær varsom med dine ord! Vei dine ord på gullvekt. Fremsnakk ungene dine.

LEGG VEKT PÅ DEN DE ER, ELSK FREM DERES KARAKTER. IKKE KARAKTERER OG PRESTASJON!

Er du klar over at hver ganger du snakker om din egen kropp, din egen vekt, at du ikke ser ut, så river du ned ditt eget barn?! Man tenker ikke at man gjør det. Og hadde man tenkt på det, så hadde man holdt kjeft på flekken! 😌

BARNET DITT SPEILER SEG I DEG! ET SYKT ANSVAR Å HA! SLUTT Å SNAKK OM KROPP! 

Snakk heller om helse! Det gode liv! Gode øyeblikk, minner og ting å være takknemlig for!

SNAKK OM DET SOM GJØR LIVET GODT! FELLESSKAP!

Kjære foreldre, vi kan ikke finne oss i at mobbing på hjemmebane øker! Det må vi ta opp kampen mot, uansett hva som er årsaken! Vi elsker jo barna våre! Allikevel viser tallene at vi gjør noe galt.

Vi kan selvsagt også snakke om at vi har pakket inn barna i bobleplast fra de kom ut av mors liv, så de tåler mindre nå, enn hva vi gjorde.

Det har vi nå engang gjort, nå får vi ta konsekvensen av handlingene våre. Vi gjør det for de deilige etterkommerne!

VI GJØR DET SAMMEN! ER DU MED?