Navlebeskuende?

I dag går tankene mine til alle de som kjemper for livet. Alle som er berørt av krisen vi står midt oppi. Tankene og bønnene mine går til alle som kjemper for å redde liv, trolig med en frykt for sitt eget.

Tankene mine går til de som ikke har rent vann og såpe. Til de som ikke har noe å leve for. Til alle ensomme barn. Til alle sårbare barn som ikke har noen som omslutter dem. Barn som lever alene. Barn som er nakne, sultne og redde.

Vet ikke med deg, men jeg må løfte blikket. Å tenke på alle disse gjør vondt langt inni hjertet. Samtidig setter det min egen navlebeskuende hjerne i perspektiv. Det har den ikke vondt av!

God tirsdag!

Venner

Venner er noe av det deiligste som er!
Venner jeg savner å ha dere NÆR!

Zoom
Teams
og Skype er fine greier.
MEN
jeg elsker når vi oppdager nye veier!

Nye land
Nye matretter
Ny kultur
Nye øyer
Nye strender

Det livet skal vi ha tilbake kjære venner!

Så vi får vaske oss godt,
i kriker og kroker.
Spille kort med dronning og joker!
Isolere oss så godt det går an.
Holde psyken oppe
kjære kvinne og mann!

Takke for helse!
Takke for hus og for mat!
Takke for kjærlighet og nåde!
Takke for å slippe hat!

Vi takker helt til fienden gir slipp!
Vi takker helt til det er det
eneste språket vi kan!
Takksigelsen  vil forandre vårt land!

 

Ha en deilig tirsdag min elskede venn!

 

Hvem er du uten tittel og etikett ?

Brått ble livet snudd opp ned. Brått kom stillheten. Brått hadde vi mye tid med vår egen hjerne. Tankene kommer. Tankene går. Det er noe vi er helt trygge på. Vi tenker 70 000 tanker i løpet av et døgn.

Hvem er du i tankene dine. Hva skjedde da du ble isolert? Er du den samme? Hvem er du når du er alene? Uten tittel. Uten etikett. Du er deg. I ditt hus. I din hage. Med din flokk. På godt og vondt. Liker du den du er?

Du er ikke lenger sjef. Du er ikke administrerende direktør. Du er ikke lenger avdelingsleder. Du er ikke lenger klassens flinkeste. Klassens peneste. Eller klassens klovn.

Du har hjemmekontor. HJEMMEKONTOR. Du er kjæreste, søster, bror, sønn, datter, mor eller far. Du er deg. Avkledd, sammen med din flokk. Sjef i eget liv.

Hvem er du da? Er du glad for den du er blitt? Er du egentlig den du vil være? Er du en våpendrager for dine kjære? Eller er du til besvær? 

Det er tid for å tenke. Justere seg selv. Bli venn med sjelen, tankene og finne gleden!
Du fortjener det, for din egen del! Du er unik! Kanskje ser du det ikke selv? Du er god nok! Kanskje tid for å finne ro i det? 
Tid for å si noe fint til deg selv. Si at du er god nok som du er! Uten tittel. God nok fordi du er skapt, og fordi du er du!

Trygve Skaug, min favorittdikter for tiden, får sagt det på en varm måte, igjen.

Ha en fin uke! Jeg heier på deg! Takk for at du leser og deler! ♥️

 

Våpendrager

Trygve Skaug synger det så vakkert;

«Vil du ha en som bærer tunge dager
går du til krig er jeg din våpendrager
vil du ha en som løfter blikket ditt
som tåler at du knekker litt
som aldri ser en annen vei
så skal du holde fast i meg»

Fra gammelt av var en våpendrager en person som bar våpen for en høvding, en adelsmann eller en ridder. En våpendrager kjempet for og sammen med sin høvding.
Å ha en våpendrager i livet, er noe av det vakreste vi mennesker kan ha! En som får deg til å kjenne deg trygg, elsket og omsluttet. En våpendrager som tåler hele deg, i de mørkeste dagene. En våpendrager som beskytter deg, og kjemper kampen sammen med deg!

Å være en våpendrager kan være krevende.Noen ganger er skjoldet tungt, og sverdet enda tyngre. Det er overraskende hva vi mennesker makter. Vi tåler ofte mer enn vi selv tror!

I denne tiden hvor vi kjemper mot en usynlig fiende så er det viktig å bære hverandres våpen. Vi må omfavne hverandres frykt, elske frem trygghet og motkjempe ensomhet og depresjon.

Det er tid for å bære hverandres våpen! Bære hverandres byrder og snakke godt om hverandre!

Denne kampen skal vi vinne!

 

Tid til å investere i hverandre

Har du tenkt på at isoleringstiden er en nydelig tid til å investere i flokken din? En herlig tid hvor vi har tid til å se hverandre, prøve å forstå hverandre og møte hverandres behov.

Unge mennesker i dag har aldri vært mer stresset. Ungdata undersøkelsene bekrefter dette. Nå er tiden for å la generasjon prestasjon slippe stresset!

Vi som foreldre må gripe sjansen, omfavne de unge, sette oss inn i deres verden og bry oss om det som foregår i deres univers! Lage litt ekstra god mat, og elske frem trygghet i de dyrebare hjertene! De trenger oss!

I tillegg kan vi pleie relasjonen med vår partner. La oss motkjempe spådommer om at skilsmissestatistikkene vil skyte i været!

La oss bygge forhold. Fokusere på det vi først falt for hos hverandre. Komme oss ut i naturen, som er terapi for kropp og sjel! Flytte fokus fra problemer til muligheter og skaperverket!

Det er tid for å kjempe for familielivet, som er det viktigste fellesskapet vårt samfunnet er bygget rundt!

Ønsker dere en velsignet god lørdag!

 

Jeg er så glad!


Jeg er så glad for at det er vår! Tenk om isolasjonen startet i slutten av en regnfull oktober måned. En tid hvor mørket er mørkere, og hvor det er surt og kaldt!

Våren er vakker! Naturen våkner til liv. Det spirer og gror overalt. Det stygge, det tørre, og det stusselige endrer plutselig karakter. Omgivelsene blir grønne og vakre! Det gir meg håp om liv! Og håp er et fokus jeg vil ha!

Hver dag leter jeg etter gode ting. De små øyeblikkene, kommentarene eller spøkene. Jeg er heldig, har god hjelp fra naturens side. Hjernen min er enkelt skrudd sammen, i den forstand at den har lett for å la seg glede, lett for å tilgi og lett for å tenke positivt.

Hva er du glad for? Hva gir deg håp?

Jeg elsker når solen skinner, og når jeg kan rusle ned til havet. Se på bølgene og slippe å bekymre meg. Elsker å tenne lys, og samle gjengen rundt et godt måltid! Digger kosekveld med serier sammen med tenåringene. 

Vi hadde mange planer denne påsken, våren og sommeren. Jeg har alltid mange planer. Reiser må avbestilles og selskaper avlyses. Snakket senest i går om hytta, da det dukket opp et 4 år gammelt skirennbilde av tenåringene. Det var påskesol, snø og deilig skiføre.

Løftet blikket, la vekk minnene, kom på at vi har rent vann, vi har mer enn 2 liter pr dag, vi har overflod og vi er friske! Hytta i påskesol ble med ett uviktig! Den ble latterlig, satt i perspektiv!

Kunne fokusert på at svensken for tiden må holde seg i Sverige, kunne bekymret meg intenst for hans helse, men til hvilken nytte!? Han ville ikke blitt friskere. Ville heller ikke vært mindre sjanse for at han blir smittet.Velger å fokusere på gode norske ledere. Flotte folk som arbeider for å beskytte det norske folk. Velger å glede meg over ei barndomsvenninne som er jordmor, som i går startet en innsamling.

Det var til inntekt for en smitterobot til fødeavdelingen i Kristiansand. I innsamlingen ba hun om 50 000kr, men i løpet av et halvt døgn fikk hun inn
450 000kr! Det er fokus det! Godhet, raushet og dugnadsånd fra det norske folket! 

Ønsker dere en herlig fredag i vårsolen! Løft blikket og flytt perspektivet!

 

 

Endelig ser vi det!

 

En ting har jeg skjønt i denne perioden! Jeg er ufattelig heldig! I går var jeg 5 timer i videomøter med ulike kollegaer! Det eneste jeg har lyst til, er å se de! Klemme på de, dulte borti de, tøyse, klemme litt igjen og holde rundt dem og fortelle dem at de betyr noe i min verden!

Isolasjonen vi lever i er dyrekjøpt læring. Vi får perspektiv. Perspektiv som er godt for sjelen. Alt vi har tatt som en selvfølge er plutselig noe av det vakreste vi har! ENDELIG SER VI DET! Vi ser at mye av det vi har gitt fokus betyr lite. Det vi savner og trenger er hverandre!

📸Trygve Skaug

 

Hold dere friske! Sammen skal vi bekjempe fienden! Vi har ingen å miste!

 

 

En bitteliten hyllest til á Erna

 


📸 Cecilie Victoria Jensen ( Erna Solbergs FB profil)Erna du Erna
Du er tryggheten min
Holder menneskeverdet høyt
Selv om egoister synes hyttenekten er drøyt
Aksjene synker
Bedrifter i krise
Du leder med klare tanker og vil løsninger vise
Hodet ditt er klart
Du har helse i fokus
Du er stødig
Du er klok
Historien vil en dag fortelle det i en bok
Erna Solberg du setter spor
Du redder liv
Du står i stormen og går på med giv
Hold deg frisk Erna
Jeg ber for deg
Hold deg sterk Erna
Takk at du leder på en trygg vei

DUGNAD

 

«Dugnad er et felles utført og ulønnet og frivillig arbeid av betydning for fellesskapet
eller en enkeltperson.».   
(W
ikipedia)

Av betydning kjære medborger! Det er en viktig jobb vi gjør sammen! Du betyr noe for felleskapet! Du kan faktisk bety ALT for din verden, for ditt nærmiljø, for din nabo, for din elskede familie!

Om det er trist? Om det er kjedelig?

Dugnad har aldri tronet på toppen av favorittsysler! Allikevel har det vist seg at det gjør noe med et nærmiljø! Samholdet viser seg alltid å bli sterkere. Vi kommer nær hverandre på en ny måte! Følelsen dagen derpå er heller aldri feil!

Vi vet at det gjelder å brette opp armene! Tiden for å ta vårt ansvar i dugnaden har kommet! Ansvaret er enkelt! Hvil deg. Vask deg. Søk sjelefred i bøker, musikk og kunst. Lag god mat! Kos deg litt ekstra! Ta vare på de rundt deg. Det er god dugnadsånd!

Har du ennå ikke skjønt det, så stikk en tur innom NRK.no og se videoen med en tydelig appell fra de italienske politikerne! 

 

God tirsdag!

 

Klem til svensken


«Idag har jeg lyst til
å gi deg deg en klem!
Si du er fin.
Takke for at du vil være min!
Vi er isolert i hvert vårt land.
Klemmen blir digital
til min kjære mann!»

 

Jeg er heldig som har noen å savne. Noen å elske! Noen å omfavne! Heldig som har en heiagjengleder, en sjelesørger og en bestevenn! Savnet blir stort i rare tider! Takknemligheten blir større og større for alt man har tatt for gitt!