Vær ankeret i møte med en sårbar sjel


I livet møter vi på mennesker vi anser som vellykket. Mennesker vi anser som trygge, fremadstormende og reflekterte. Tankene våre om disse menneskene kan være, at de på en måte er utilgjengelige. En egen liga.

Jeg blir stadig overrasket over hvor mye sårbarhet som finnes hos mennesker, jeg slettes ikke trodde at strevde. Det er så mange som strever med usikkerhet på egen verdi. Det er vondt å oppdage at så mange strever.

I dag går min oppfording ut til oss alle.

Vær varsom med ord og tanker du tenker om andre. Kanskje det du tenker som et «overlegent blikkk», egentlig er et beskjedent, introvert, «jeg orker ikke dette» blikk.

Vær god, alltid! Vær tryggheten og det ankeret en sårbar sjel trenger. Utgjør en forskjell i din verden.

2,2 mil i dag

I dag står tomilsløypa for tur. God frokost skal inntas, nister skal smøres før svensken, pappa og jeg legger ut på tur. Risikovurdering er gjort. Om de eldre herrer blir skadet kontakter vi Røde kors. 😜✌🏼

Et lite resymé av formiddagens planer, utbrodert for så å komme til poenget;

JEG ER SÅ TAKKNEMLIG!

Kan ikke tenke meg noe herligere enn å bevege meg i vakker natur, med folk jeg er glad i,  mens sola steiker.


Hva er du takknemlig for?

Det er greit å ligge på sofaen


Denne setningen prøver tenkehjernen min å overbevise følelseshjernen min om. Samvittigheten driver og herjer med følelsene mine.
 Skal liksom være så produktiv alltid.

Slitsomt! Ja! Resultat av et stressende samfunn? JA! You got me! Og jeg jobber på. Og jeg vet at jeg ikke er alene.

Jeg beundrer deg som med knusende ro bare sitter i stresslessen hele dagen, strikker og drikker kaffe. Samtidig får jeg helt panikk av tanken på at jeg må gjøre det samme 😂🙈🌰 Rart? Enig!

Svensken og jeg snakket om det på ski på lørdag. Det å sette grenser for seg selv. Være god på å lytte til egne behov. En av mine svakheter, og svensken er ganske lik. Utfordret han på at han ikke måtte føle presset med å gå på ski på grunn av meg, om han trengte en dag på sofaen.

I det jeg sier det til han, kjenner jeg at det er vanskelig å si det samme til seg selv. Er ikke det litt rart? Lett å se det beste for andre, men ikke for seg selv.

Hva er det som skjer i hodet? Skal være så himla produktiv og flink pike. Komme seg opp, lage god påskefrokost, ut på ski, fylle på for kropp og sinn. Alt er positive ting, men det er et men. Neida så! Livet mine damer og herrer.

Noen som kjenner seg igjen? Ha en nydelig dag der du er! Nyt sola eller sofaen.

 

 

Kom på et esel med fred


På palmesøndag over 2000 år tilbake i tid viftet folket seirende med palmegrener. Et fredssymbol som var med å markere at Jesus kom til Jerusalem, den siste uken han levde på jorda.

Jesus hadde fortalt disiplene at han kom til å lide og dø i Jerusalem. Allikevel dro han til byen for å feire påske. Eselfolen var i jødisk tradisjon et symbol på fred. Han kom ridende, ikke som en hedningkonge på en stridshest. Nei, som en fredskonge som vil gi deg og meg fred.

DEN FRED SOM OVERGÅR
VÅR FORSTAND.

Samfunnet har endret historien. Mennesker har skapt mange regler og sannheter som ikke er fra Gud. Mye er gjort i god tro på å leve et Kristusnært liv, men for mange har regler og bud, blitt det som gjør at de vender Fredsfyrsten ryggen.

Regelene og budene som ble gitt for å bevare oss mennesker, ble tatt ut av kontekst. Verdiene som ble formidlet fordi Skaperen visste hva vi mennesker trengte.  ble snudd opp ned. «Du skal og du skal ikke», tvang mennesker vekk fra troen.

Han kom for å gi deg fred og fellesskap.

Den freden du trenger i en krevende tid finnes hos han. Når du opplever tap, motgang, bekymringer og sorg. Den freden som gir deg glede, håp og trygghet. Den freden vi ikke forstår, men som fyller hjertet og gjør oss hele.

Mange jeg snakker med strever. Gamle og unge har et tomrom i hjertet. Et tomrom de forsøker å fylle med alt mulig. Jeg tror tomrommet trenger den freden jeg skriver om.

Kanskje verdt å gi det en sjanse? Hva har du å tape? 

Fyll inn, skjær vekk og løft opp


Kjære samfunn, hva skjer?

Under coronapandemien har det har vært en drastisk økning i plastisk kirurgi. Synes vi det er innafor? Tenker vi at såpass bør vi unne oss.

Er kampen inni vårt eget hode blitt for hard å stå imot. Utallige digitale møter påvirker oss. Du kan justere bakgrunn, men filter foran ansiktet finnes ikke på jobbpcen. Ble sannheten om vårt eget utseende for for brutal?

Kjære mor som har tatt brystløft, «fill in» i panna og skjært vekk magefettet, jeg mener ikke å fordømme deg, men er det innafor?

Hva tenker du å si til din tenåringsjente når hun sier at hun er misfornøyd med sin egen kropp. Kan du da si; «Du er helt perfekt som du er jenta mi?» Jeg bare lurer, for vi må vel prøve å etterleve det vi sier?

La meg presisere, jeg er ikke imot operasjoner hvor helse er fokuset i inngrepet man gjør. Det finnes en forskjell, men det som skjer i samfunnet nå, har jeg lyst til å gjøre opprør mot!

Jeg har lyst til å rope ut at dette er en elendig utvikling, og jeg tror det er mange kvinner som støtter meg. Det er på tide at vi står opp og løfter frem andre verdier.

Kjære kvinne & mann;

DU ER GOD NOK SOM DU ER!

Når lot vi det bli en sannhet at hår på kroppen er udelikat? Jeg bare spør. Husker enda den salige opplevelsen jeg hadde da jeg første gang shavet leggene på Konnerud. Fra den gang til nå, cirka 32 år, har det bare tatt helt av! Når «fill in party» er blitt normalen og når mennesker i din nærhet vurderer brystløft og silikon, ja hvor skal det da ende?

Hvem vil ikke i drømmen se ut som en stram 20 åring, men hallo, er det naturlig når du er mellom 40 og 50? 50 åringer var urgamle da vi var ungdommer, men med det gamle, levde liv med rynker og skavanker, så følger det trygghet.

JEG VIL FORTELLE DE UNGE
EN HELT ANNEN HISTORIE.

Sannheten er at lykken finner du ikke i å pynte på kroppen. Lykken finner du i å leve for noe større enn deg selv!

Du er god nok!

Intensjonsavtale


Har du gjort en personlighetstest for å se hvilken type personlighet du har. Jeg «slår ut» som rimelig delt 😂✌🏼 Kreativitet (grønn) & struktur (blå) får 50/50, mens hjertepersonen (rød), den som sørger for at alle på teamet har det bra, trumfer de to andre. ♥️😜

Jeg har akseptert at følelsene mine er mye av den jeg er, og jeg ønsker at det skal være sånn. Enkelte påberoper seg sannheten om at det er uprofesjonelt å vise følelser, og jeg kunne ikke vært mer uenig. Forstå meg rett, det er greit å ha en viss kontroll og en verdighet 😂✌🏼, men et samfunn styrt av elektronikk og roboter trenger følelser.

Følelsene mine har vært varierende den siste måneden. Jeg har tatt noen valg med hjertet, og det har kostet, men det har også åpnet nye dører.

Jeg er bare så vilt glad. 🤣 Og jeg klarer ikke å holde det inne mer! 📣

For det første er svensken hjemme. 🇸🇪 Vi har ti dager fri , skal nyte påskefjellet 🐣⛷ og i går mottok jeg min første intensjonsavtale på mail. ✍🏼📖 Skal signere og under signaturen står det forfatter. 🙈😂

Endelig skal drømmen bli satt ut i virkelighet. 🌟 Jeg er så glad! Utfordrer deg til å jage drømmene dine! ✌🏼 Det er skummelt, sårbart, hardt arbeid, men helt sykt kult!

PÅSKEFERIE

Da er endelig fredagen kommet. Svensken skal testes, før han får komme over grensen. Koronaen setter begrensninger for påsken, men det gir muligheter til ro, hvile og kvalitetstid. Vi starter med noen dager med ski på beina. Og krysser fingre for påskesol i denne utsikten. 

Jeg har ikke så mye på hjertet i dag.
Vil bare ønske dere alle en vidunderlig påske. Og slenger med et lite dikt jeg skrev for 25 år siden! Dette diktet oppsummerer påske for meg.


Min beste venn, mitt håp, døde for at jeg skulle få leve. Det er jeg takknemlig for.

Hva er du takknemlig for?

 

Kast maska


I dag kommer en oppmuntring, en oppfordring og en utfordring. Først har jeg lyst til å fortelle deg at du er god nok.

Hodet ditt prøver kanskje å fortelle deg noe annet. Hvem har regien over deg, og hva fyller du hodet ditt med?

Sosiale medier forteller oss mange løgner og mye blankpolert sannhet. Det kan lett føre til at man aldri føler at man når opp eller strekker til.

Hadde en interessant samtale med en av mine beste venner her om dagen. Vi samtalte om typen mennesker som er opptatt av «å bli sett med de rette personene». Kan virke som disse menneskene søker etter en anerkjennelse som ligger hos andre. Når du tenker over det, så er det egentlig bare trist. For hvilke prosesser er det egentlig som skjer inne i oss mennesker, om vår verdi skal styres av andre mennesker med status?

Tror du skjønner hvor jeg vil. Og mine tanker rundt det, er at hele greia er bare trist. Og jeg får vondt av deg som har det slik.

Jeg vil gjerne fortelle deg at du er god nok. Sånn du er! Kast maska. Være deg selv, for du er helt unik. Kanskje føler ikke du at du betyr noe for verden, men for en av dine medmennesker kan du være hele verden.

Når jeg dør så håper jeg at det folk skal huske av meg, var at jeg elsket mennesker, og gjorde en innsats for å andre. Familien min og mine nære venner, er det aller kjæreste jeg har, og målet mitt er å omslutte dem.

Hva ønsker du at folk skal tenke om deg?

Drøm blir virkelighet

Jeg lagde en avtale med ei skjønn venninne for 3 uker siden. Venninna mi som har tatt disse bildene.
Jeg har i mange år båret på en drøm.
Avtalen med min venninne gikk ut på at når drømmen min tok veien mot virkelighet, da skulle disse bildene publiseres, for å feire livet.


I dag hopper jeg for at nye drømmer skal settes ut i livet. Nye drømmer krever for min del hardt arbeid. Men kan du tenke deg noe herligere enn å få realisert en drøm? Jeg feirer at det er mulig at drøm blir til virkelighet når du er 44!

I dag er min oppfordring til deg;

🌟Fortell drømmen din til en hjertevenn,
som du vet vil coache og heie deg frem.

🌟Fortell deretter drømmen din til familien, for eksempel en skjønn, smart storesøster, som «tupper deg bak» og sier «at nå må du smi». Du vet jo at familien din elsker deg
og vil deg det beste. (Vet at ikke alle har det sånn 💔😢)

🌟Deretter gå tur med en annen venn. Ta gledesbilder du har bestemt deg for å publisere når drømmen er i ferd med å bli virkelighet! Du må ha troen vettu!

☀️♥️ Om du ikke har en drøm, så let etter øyeblikkene i din dag som gjør deg lykkelig!

Dere skal få ta del i drømmen min etterhvert! ✌🏼Men ikke ennå..