HJELP


Hjertet mitt 
gråter! Jeg følger Redd barna på Instagram. I dag møtte følgende feed meg. En feed du ikke blar lett over. Jeg blir berørt. Jeg får vondt langt inn i sjelen. Bildene er hentet fra feeden til Redd barna. En beskrivelse av en akutt humanitær krise på øya Lesvos i Hellas.

 


Vet ikke hva som berører ditt hjerte, der du sitter på t-banen til fest, i godstolen med strikketøyet, eller i sofaen med flokken din. Men jeg håper du ikke bare scroller forbi, mens du inntar chipsen med venstre hånd.

Mitt morshjerte og sosiallærerhjerte gråter. Å se barn lide er det vondeste som finnes! Nyfødte barn i telt! Familier i krise!

Hjertet mitt gråter for urettferdigheten i verden!  Og jeg skal gi deg en liten refleksjon å tygge på i kveld.

Jeg snakker med mange barn som har utfordrende dager. Vet ikke helt hvordan, kanskje har vi drømt oss litt bort, men flere ganger i samtaler med barn, har vi snakket om «Hva om du vant en million, 2 eller 10».

Det som overrasker og berører meg hver gang er hvordan ALLE BARN vil gi! De vil gi til de fattige! De vil gi til mamma og pappa. De vil gi til søsken!

Vi burde ALLE bli som barn igjen! Åpne lommeboka! Dele av vår rikdom til de som er i nød! Utfordringen er herved gitt! La oss hjelpe! Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen! Bor du i Oslo, så har Redd barna markering i morgen, kl.12, foran Stortinget!

 

Noen der ute føler seg bedre fordi du eksisterer…

I dag er innlegget mitt kort og radikalt.

DU BETYR NOE!

Du har kanskje ikke så høye tanker om deg selv?
Kanskje er dagene dine tunge?
Kanskje føler du deg mislykket?
Kanskje er det vanskelig for deg å se din egen verdi?
Kanskje ser du ikke lys i tunnelen?
Det er bare mørke skyer.

Les linjene under…

DU ER UNIK.
DU BETYR NOE.
DU ER MER VERDT ENN DET DU FØLER DEG!
FOLK I DIN VERDEN BRYR SEG.
FOLK ER GLAD I DEG.

 

 

 

Kjære influenser

Vær så snill! Ikke gidd!

Ikke gidd å gi tenåringene mine det fokuset du gjør! Hjelp meg som mor! Ikke sett deg skrevende i bikini på en balkong i Dubai. Du er nydelig, du er vakker, men ikke eksponer mine unger for kroppen din!

Please, jeg ber på mine knær!

Du er så vakker! Du er så skjønn! Du er et forbilde! Vær så hjertens snill, å gi følgerne dine gode verdier. Ikke gi de kroppen din!

Gi de hjertet ditt!

Kjære influenser vær så snill! Ikke gidd å vis rumpeoperasjonen din! Ikke fortell hele verden om «hvor mislykket du føler deg!» og at det hjelper med plastikk og silikon!

Det er HELT NORMALT at vi mennesker ikke er PERFEKTE! Det er NORMALT å ikke alltid være superfornøyd med seg selv. Dette er faktisk følelser det er viktig at vi lærer de unge å leve med! Det perfekte er et UMULIG liv! Please, fortell de unge DET istedenfor! Fortell de at det er hjertet de må bevare!

Kjære influenser du kommer til å få en eksistensiell krise når du blir 43 år, om du tror at lykke handler om kroppen din! ALT FORGÅR! Etter fødsler og livets bekymringer… det er hjertet vårt som består og har betydning!

Kjære influenser! Ikke gidd å gi barna rabattkoder på 30% til jakker på 5000kr!!! Unger på 13 og 15 skal ikke ha jakker til 5000kr! Ikke gidd å gjøre det normalt og kult å kjøpe vesker til 30 000kr! 

La meg avklare…

Jeg som dame elsker klær, jeg liker å se fin ut, og jeg er opptatt av trening i et helseperspektiv. Det er viktig for både kropp og sjel.

HJERTEROPET ER;

Kjære influenser! Vær ekte! Vær nær! Del hjertet ditt! Da tror jeg det blir lettere for deg når du er 43 og ser tilbake på livet ditt.

Da kan du tenke at du har vært med å skape en generasjon med sunne verdier! Med verdier som gir bedre psykisk helse!

Da kan DU være stolt av at HJERTET DITT, har betydd noe i andres liv! Det er jo ditt valg, kjære influenser!

Dette innlegget er IKKE ment for å trykke deg ned, for jeg synes du er vakker både utenpå på og inni! Gi oss bare det som er inni! Det er det de unge trenger, og jeg tror faktisk du også trenger det fokuset!

Jeg tror neppe du vil bli husket for håret, puppene og rumpa…

 

Et vakkert menneske

«Et vakkert menneske bruker leppene til å fortelle sannheten, stemmen til å tale
vennlighet, ørene til å lytte medfølende. Hendene til veldedighet og hjertet til kjærlighet

 

Dagens; «dette vil jeg strekke meg etter», er herved sendt ut til oss alle!

 

– Leppene til sannhet –

Sannheten setter fri! Den gir hjertet ro og sjelen fred! Om det motsatte skjer, om løgnen får rom, vil dette innhente oss og gjøre oss ulykkelig, tror jeg. Har løgnen fått rom, ta et oppgjør! Det setter deg fri!

 

– Stemmen til vennlighet –

Vet ikke med deg, men her tror jeg det er det mye å hente for oss mennesker! Hele forskjellen i all kommunikasjon, er om stemmen og ordene våre er vennligstilte. Ikke dermed sagt at vi ikke kan være konstruktive, kritiske og uenige. MEN vi kan være konstruktive, kritiske og uenige på en vennlig måte! Elsker å omgås mennesker som taler vennlig om medmennesker og om livet! De bygger opp et samfunn jeg kjemper for!

 

Ørene til å lytte medfølende –

Vi har fått utdelt to ører og en munn! Det burde gi oss mennesker et lite hint! Å lytte på en slik måte at vi forstår folk, fra deres perspektiv, kan være en kunst! Jeg tror det å lytte ikke trenger å være så vanskelig, det holder ofte  å bare lytte! Vi trenger ikke si så mye! Men vise tillit til de som åpner seg.

 

Hendene til veldedighet – 

Veldedighet – Det gjør noe med oss! Jeg tror vi alle kjenner at det er en velsignelse i å hjelpe andre, i å besøke de som er gamle, ensomme, og å ta oss av de som ikke har så mange. «Vis meg bankutskriften din, så skal jeg fortelle deg hvem du er!» Hendene våre kan brukes til å gi! Her tror jeg personlig vi har MYE å hente! Her er det velsignelse i rikt monn! Gi så skal du få! Dette er noe av det jeg har størst fokus på i barneoppdragelsen. Lære barna velsignelsen i å gi av vår overflod!

 

– Hjertet til kjærlighet – 

Kan du tenke deg en vakrere følelse enn å elske og å bli elsket? Det er det beste, som kan skje oss mennesker. Det er det vi alle lengter etter. Å bety noe unikt for noen! Det er også her vi mennesker er mest sårbare! Vi kan velge å elske, vi kan velge å tilgi fremfor å hate, vi kan velge kjærlighet!

Jeg ønsker å strekke meg mot å bli «et vakkert menneske!» Er du med?

 

Count your blessings

 


Setter du pris på de små gledene i livet? Er du bevisst på at takknemlighet for de små ting, kan utgjøre hele forskjellen i din hverdag? I ditt liv! 

Det er blitt min strategi, for å komme meg gjennom tøffe perioder i livet! TAKKNEMLIGHET! Det finnes alltid en stråle av liv i hver dag! Iallefall om du velger å lete etter den, og velger å løfte perspektivet!

Når livet gir medvind og ballen er på hjemmebane, blir jeg ganske fort lykkelig!

I går på en vanlig mandag ble det slik! Tross enkelte arbeidsoppgaver som var rimelig lite lykkefremkallende! Startet dagen med undervisning frem til lunsj. Deretter skulle jeg skrive i 4 timer! Jeg stresset en smule innvendig over alle de heftige planene!

Den nydelige spes.ped.koordinatoren kom inn på kontoret, sier hun tar ansvar for et møte jeg burde deltatt på denne dagen.  Hun smiler med de varmeste øynene. Bestemt, som bare ei nordnorsk dame kan være! For en engel! Ei dame med hjertet på rett sted. 

«Buret» meg inne på kontoret, med tydelig gul lapp med beskjed til lærerne, om at de kun må banke på om det er veldig nødvendig! (Julie øver seg på å sette grenser! 😂🙈)

Så kommer lykketrollet, sola på nabokontoret. Hun som alltid ser det gode i alt og alle! Oppmuntringen min hver eneste dag! Sniker seg inn med en iskald Pepsi Max og en klem. For en blessing!

Jeg er heldig, jeg vet! Fevik skole! Drømmested å jobbe! Nydelige folk!

På fredag arrangerte vi «Fellesskapsfest mot mobbing» som jeg hadde hovedansvaret for! Dette var en feiring av prisen vi fikk i arbeidet mot mobbing i desember! I dag skrev lokalavisa varme ord om feiringen! Enda en ting å være takknemlig for! Om du er nysgjerrig på hvorfor vi vant prisen – les under;

 


Deretter kommer jeg hjem, og plutselig ringer det på døra! Der står blomsterbudet, med orkidé og koselig kort fra skolen!

Nok en velsignelse!

Ettermiddagen og kvelden ble avsluttet med familien. Vi spiste hverdagsmiddag sammen!  Elsker å starte uka med fest, og å gjøre litt ekstra ut av mandagen! 


Avslutningen på dagen ble den aller beste;

«Mamma, du er verdens beste!» De ordene er mer verdt enn alt!  ♥️

Oppfordringen min i dag er å telle dine velsignelser! Vær takknemlig over kaffekoppen du kan trakte deg! Vis glede over at du bor i ett fritt land. Vær lykkelig over at du har familie, venner, jobb eller en skole å gå til!  Vi har så mange ting å være takknemlig for!

Ja, det har klikka for oss Martinehalvs!


Martinehalvs
beskrev på fredag den ville voksenkulturen, som er blitt en del av barnekulturen vår i Norge.

Fantastisk skrevet martehalv, jeg elsket det, og en halv million nordmenn med meg! Takk, for at du sier det som det er!

Selv bor vi på «landet» ifølge 15 åringen, og jeg la merke til at en del voksne i mitt nærmiljø delte bloggen til martehalv.

Beit meg også merke i alle de kritiske og undrende kommentarer, som hevdet at vi vel ikke har det sånn her på «landet?»

Det er befriende og herlig å lese de kritiske og undrende kommentarene, for i deres «verden» er ikke dette et problem. Det finnes heldigvis fortsatt noen som ikke kjenner presset! Barna deres er ikke blitt presentert for presset. De er ikke en del av det, de kjenner det ikke, og søker ikke denne kulturen.

Dessverre er det ikke slik for store deler av de unge her på «landet!» Og her er er vi tilbake til det martehalv hevder: Problemet er vårt kjære foreldre. Jeg snakker like mye til meg selv, mamma til en på 13 og en på 15! Vi overfører presset på våre unger.

VI MÅ SETTE GRENSER FOR GALSKAPEN!

Vi må våkne! Være forbilder. Snakke om galskapen, som om det er galskap! Gi unga ekte vare. Ekte verdier å leve for! Sette grenser for den syke utviklingen! Grenser er beskyttelse! La unga arve klær, la unga spare til ting, sette grenser for hva som er sykelig dyrt og hva som faktisk ikke er greit å kjøpe! Lære barna å og jobbe og å spare!

Her på «landet» er problemet i mindre grad en østover! Jeg er glad jeg flyttet fra Oslo i denne sammenheng, så barna slapp å vokse opp i materialismen høysete. Det er forskjell! 

Samfunnet preger oss, og tenk da hvilken kraft det har til å forme våre barn! Det er skremmende å tenke på! Og som Martine sa, vi må våkne! På tide å skape en bevisst motkultur! 

Mikko Pasi

📷Pinterest.com

Mikko Pasi – For en helt! Jeg så på Skavland i går, og jeg ble grepet i hjertet, kjente det langt inni magen.

Husker det krystallklart, juli 2018, da de 12 guttene fra Thailand var fanget i den 2km lange grotten.

I 17 lange, skjebnesvangre dager! De var 11 til 16 år og fotballtreneren på 25. En uskyldig tur ble til en dramatisk kamp om å redde livet for kameratgjengen.

I går fikk vi se ansiktet på en av heltene som reddet gjengen ut! Jeg får en vanvittig respekt for disse menneskene!

Frivillige dykkere, mennesker som risikerer å miste sitt eget liv, for å redde andre! Jeg blir rørt og takknemlig for at de finnes! Tusen takk, for at du Mikko gjør verden til et varmere og tryggere sted!

FAMILIE ER ALT

Reklame | https://c.mtpc.se/tags/link/2046360

Familie er en UNIK greie! Livet med folk du kan være 100% avslappet med! De kjenner dine gode sider, de tåler og justerer dine dårlige sider.

De er en heiagjeng som står ute i høljene regn og i solskinn. Om du ligger bakerst eller først i feltet, så heier de like helhjertet! De har troen på deg, selv om omstendighetene burde tilsi det stikk motsatte!

Når du går på trynet i livet, så kjenner de hjertet ditt og vet at du ikke hadde planer om å ta sjansene for fall, før du ligger pladask i søla! De drar deg ut av søla, vasker deg, gir deg rene klær og varm kakao. FAMILIE!

De savner deg når du er borte. De gleder seg på ordentlig til å se deg igjen! De elsker deg og heier på deg! De bekymrer seg når du er ute på lang reise på andre siden av jordkloden, og de er happy når du lander på norsk jord. Og de forventer en sms så fort du har dekning.

Familie forteller deg når du er for snill, de ser når du gir alt for alle og sliter deg ut! De justerer deg, og ber deg om å være flinkere til å slappe av. De beskytter deg fra deg selv.

De gir deg aldri opp! Familiekonseptet er unikt! De dropper lavkarbo, fordi fellesskapet rundt et bord er en av livets himmelske gleder!

Familien er med deg når sorgen tærer på hjertet. De mister nattesøvnen, og ber om at du skal ha det godt i livet. De bekymrer seg for deg, selv om de vet at bekymring ikke hjelper noe. Familien deler din sorg og løfter deg opp ved å gjøre den mindre.

Familien er å sammenligne med greiner på et tre. Vi vokser i ulike retninger, men vi har de samme røtter. Vi trenger den samme næring, og strekker oss sammen mot lyset.

Når de gamle i familien puster sine siste åndedrag, er det som om hjertet rives ut av oss som står igjen. Vi vet at døden er avslutningen på dette livet, men kjærligheten er så sterk, så nær, så god.

Min familie er ALT for meg! Og jeg vet at jeg er velsignet. Jeg kjenner mange barn og venner som har en annen historie.

Til deg som har en velfungerende familie, så ønsker jeg å oppmuntre deg til å være takknemlig for det!

Mange ville gitt alt for å kjenne på disse følelsene jeg beskriver ovenfor! Og mange av oss, kan ta andre mennesker som trenger denne følelsen, under våre vinger!

Gina Tricot////////

Blir du med på en hjertesjekk?

Reklame |

 

«Vi må verne om
hvilke ord
vi bruker,
og tiden
vi har til rådighet!
Ord som er sagt, og tid som er brukt,
får vi ikke tilbake!»

 

GANT Time

Det sies at «det hjertet vårt er fullt av, strømmer munnen vår over med!» Tidligere denne uken skrev jeg om å ta vare på hjertet. Hjertet er tankene, følelsene og viljen vår. Hva ønsker vi at skal strømme ut av munnen vår? Og hvilken bevissthet har vi rundt det?

Om ordene våre er et gjenskinn av hjertet vårt, så er det ganske ransakende! Bevisstgjørende på en radikal måte. Vi mennesker blir ganske gjennomsiktige om det er sannhet i dette ordet!

Snakker vi mye om oss selv? Gir vi andre rom? Lytter vi? Snakker vi ned andre, eller fremsnakker vi?

Tiden vår er dyrebar i denne sammenheng. Hva gir vi tid?
Hva velger vi å fylle hjertet vårt med? Hva vil vi at skal forme vår karakter?
Hvem gir vi vår tid?

 

GANT Time//

Vi har vanvittige muligheter, samtidig som vi lett kan møte på feller! Hindre som blinder oss i forhold til sannheten. Fyller vi oss med det som har fokus på det ytre? Med alt som går på å skulle få materielle goder? Eller løfter vi blikket og ser at verdiene i livet ligger et annet sted?

Mange spørsmål som jeg daglig vil ta et oppgjør med, og reflektere over! Hvem vil jeg være? Hva flyter min munn over av?

 

Blir du med å ta en hjertesjekk?

Livet…

📷tobymac
I dag er ordene mine til deg som kjenner deg igjen i bildet over! Du hadde ikke flittige hender i dag, du hadde mer enn nok med komme deg på beina! Det er livet. I all sin smerte og i all sin glede!

Kanskje treffer jeg en ung eller gammel med ordene mine i dag! Kanskje er dagen din mørk? Kanskje er fredagen noe ordentlig herk? Kanskje er du alene? Kanskje føler du deg ensom, selv om du har mennesker rundt deg!

Til deg har jeg lyst til å si at jeg er stolt av deg! Du kom deg iallefall på beina! Av og til tar livet mer enn det gir, det er motvind og sur nedbør. Andre ganger har vi medvind, sol og lett bris.

MEN du … DU ER UNIK!
Du er verdifull!