Perfekt uperfekt


Har du en venn du skulle ønske at kunne «ta på seg dine briller» og se verden gjennom ditt perspektiv. 
Du vet denne vidunderlige vennen som har et helt «forstyrra» bilde av seg selv, anser seg selv som mindre verdt og i de mørkeste dagene som søppel. 

Det du ser er godhet, et varmt hjerte, du ser gaver og talenter som blir gravd ned, i redsel for at angsten skal overvinne.

Du elsker din venn, men din venn forsøker etter alle kunstens regler å gjøre seg lite elskbar. Og kanskje har vennen din dratt det så langt, at til og med du av og til har gitt opp. Hatet vennen din har vendt innover ble plutselig vendt utover, og vennskapet ble satt på prøve.

Å se seg selv med
nådebriller er ikke lett.

Vi mennesker har så lett for å henge oss opp i alt som kunne vært annerledes og bedre. Vi skammer oss og er vår egen fiende.

I dag har jeg lyst til å oppmuntre deg.

Du som tenker at du ikke er god nok.
Du som har landet på at du er søppel.

Du tar feil! Du tar så skammelig feil! Du er helt unik. Ingen er akkurat som deg! Ingen tenker akkurat dine tanker. Ingen smiler som du gjør. Ingen ler som du gjør. Du har verdi. Du er elsket!

Og du det går helt fint å ikke være perfekt. Ingen er det! 😂✌🏼Noen pynter bare på fasaden, for at det skal se slik ut. Under maska er vi alle sårbare og uperfekte vesner fulle av feil og mangler.

Elsk de du leder


I dag er bloggen rettet til deg som leder andre mennesker, unge eller eldre. Kanskje gjør du det i jobbsammenheng, kanskje er du lærer, barnehagelærer, direktør, politileder, avdelingsleder, prest eller leder i frivillig arbeid. 

Du skjønner hvor jeg vil – du leder noen. Å lede andre mennesker kan være det fineste, men også noe av det vanskeligste vi gjør! Appropo å lede…

Mange spør meg om jeg drømmer om å bil influenser! 😂 Dødelig vittig spørsmål, for selv om jeg er frimodig, utadvendt, så kan jeg også være beskjeden i andre settinger. Og la oss avklare det en gang for alle – jeg drømmer ikke om det. 😂 Jeg synes det virker sykt slitsomt! 😂 

MEN det jeg er opptatt av, er å fortelle ungdom og voksne en annen historie. Jeg drømmer om at mennesker skal bli påvirket av noe annet enn jakten på den perfekte kropp, det perfekte hus, det perfekte antrekk og den perfekte hud.

Jeg sier ikke at det er galt å ha dette som interesser. Er selv glad i alt som er fint og sunt! 😂💪🏼

Jeg ønsker bare at bloggen min skal fortelle deg at du er elsket og viktig! Livet er for kort til å gå rundt og føle seg mislykket! Og altfor mange gjør det…

Derfor er jeg aktiv også i storyen på Instagram. Jeg vil at du skal se et vakkert tre i soloppgang og solnedgang. Vil at du skal se det vakre havet som gir håp og sjelefred. Ønsker å vise deg at å sette seg små mål funker. Vil vise deg at å spise rundt et bord med tente lys gjør noen med familielivet.

💪🏼 Det er mine tanker da 😂 Rar? Det kan godt være, men jeg lever greit med det! ✌🏼

Jeg refererte til den kloke filosofen og professoren jeg var på foredrag med i går. Han sa veldig mye bra, og også noe vidunderlig om hvordan vi som leder andre mennesker bør strekke oss.

«Vi må elske de vi leder!»

«Elske, lett for deg å si Julie. Du er jo den typen som elsker folk og har lett for å si det.»


Ja jeg er klar over at vi mennesker er ulike, men å elske et annet menneske er et valg. Et valg du tar hver dag.
Om du bestemmer deg for å elske, finne gull i de du leder, så vil du garantert lykkes. En venn av meg sier;

«bare du graver dypt nok,  finner du alltid gull!»

Ja kort oppsummert er dagens utfordring å elske din verden! Du som leder bør gjøre det for å lykkes!  Elsk med hele deg. Bestem deg for å elske de du ikke engang er så begeistret for. Jeg heier på deg! 😘

 

Kjærlighet er en fascinerende greie


I går hørte jeg en inspirerende, klok professor og filosof, som mente at i ethvert nytt møte mellom mennesker, så møter vi hverandre med kjærlighet.

Det er ganske vakkert og sterkt å tenke på. Om du føler deg tom, lite verdsatt, så tenk hvilke muligheter hver dag gir. Tenk alle de små øyeblikk av lykke og godhet vi kan oppleve i møte med våre medmennesker.

Jeg har skrevet mye om takknemlighet da jeg startet bloggen min. Jeg valgte for mangfoldige år siden, å ha verdien fremst i hjertet mitt. For meg handler det nemlig om å velge det. Det er nok av ting som kan trykke oss ned i livet, men vi kan ta er bevisst valg.

Det å velge takknemlighet gir energi og kraft til å bekjempe hat, ondskap og vonde ting.

I dag går min oppmuntring ut til deg.

Tenk på at du blir utsatt for kjærlighet i dag. Tidligere har du kanskje ikke reflektert over det. Nå kan du velge å være takknemlig for det! Let etter de gode øyeblikk hvor kjærlighet møter kjærlighet.

God fredag!