MammaOrdet mamma vekker tusen gode følelser. Å være mamma og å ha en mamma, er ingen selvfølge.  Jeg vet jeg er heldig. Og synes det er verdt ett innlegg.

I dag feirer vi morsdag. Og hun som bar meg i 9 måneder er et av snilleste menneskene på denne jord. Hun ser godhet i alt og alle. Er ei energibombe på 70,sporty og varm.

Mamma er et forbilde i levd liv. Har alltid sett godhet i alt og alle. Elsker barnebarna. Ser til hjertet mitt og trøster det når det er knust. Et liv uten mamma orker jeg ikke engang tenke på hvordan skal gå. Den dama er et av min største forbilder, høyt elsket av oss alle. Jeg er så stolt av deg mamma. Av den du er. Hjertet ditt, klokheten og engasjementet for de som strever.

Å være mamma selv er helt fantastisk. Dagene jeg fødte mine to goinger, er de to vakreste dagene i mitt liv. Fødselene bød på smerte og uro, men du verden hvilken lykke.

Hvilket hellig øyeblikk når nytt liv blir til. Å holde sin egen skatt i hendene. Det er magi. Det er den villeste følelsen jeg har kjent på. Følelsen kan knapt beskrives med ord.

Det å være mamma er ikke lett. Å ta gode valg, og å hjelpe tenåringene til å ta gode valg, er en kunst. Når hjernen er under ombygning og følelsene varierer hvert kvarter, ja da er det bare å be om nåde til å holde ut!

Vet at min mor hadde grunn til å be om det samme da jeg var på den alderen. På den måten kan jeg lett trygge barna på at det blir bedre og mer stabile tider. Ungdomstiden er fantastisk men krevende!

Det at barna mine skal kjenne trygghet, kjenne seg elsket og ønsket er det viktigste for meg. Jeg møter mange barn som strever, de føler seg usynlige og lite verdsatt. Det er tøft å være barn og ungdom i dag. Kulturen krever det umulige, så oppdraget vårt blir enda tydeligere. Elske og elske og elske med varme og tydelige grenser.

Gratulerer til alle mødre og litt ekstra til min favorittmamma. Ikke se smått på oppdraget deres kjære mammaer. Dere har mulighet og mandatet til å forme trygge, sterke og selvstendige barn.

Til slutt en liten hyllest til min mamma; 

 

 

I dag var en sånn dag…


DETTE DIKTET, TIL EN AV MINE FAVORITTPOETER, TENKER JEG AT SETTER ORD PÅ SELVE LIVET

@AXELFRONES

DET ER LIVET. DET LIVET VI RUSHER GJENNOM OG RUSTER BARNA VÅRE FOR Å MØTE. LIVET SOM BYR PÅ SOL, MEN OGSÅ REGN, SKYER OG STORM.

VI OMFAVNER LETT DET GODE, MEN VEL SÅ VIKTIG Å LÆRE OSS OG TAKLE DET MINDRE GODE. AKSEPTERE DET PÅ ET VIS. FOR LIVET MED OSS DØDELIGE BYR PÅ SÅ MYE I ULIKE NYANSER.

LIVET KAN VÆRE SOM EN IDRETTSKAMP.

GANSKE OFTE HJEMMESEIER. OG EN HJEMMESEIER SKAL MAN IKKE KIMSE AV, DEN KAN MAN LEVE LENGE PÅ.

MEN DET FINNES OGSÅ DAGER NÅR KAMPEN KJENNES TAPT. DAGER DU FØLER DEG KUN I FORSVARSPOSISJON, KOMMER DEG ALDRI OVER MIDTLINJA, FØLER DEG ANGREPET FRA ALLE KANTER.

AV OG TIL TAPER MAN KAMPEN, SELV MED SANNE, GODE MOTIVER OG RENT SPILL. PÅ DISSE DAGENE FÅR VI LEGGE OSS NED, GRÅTE EN SKVETT OG SOVE LITT. INNSE AT SLAGET ER TAPT.

VÅKNE OPP TIL BLANKE ARK. GLEMME ANGREPET. OMFAVNE SOLA ,DET GODE SOM LIVET BYR PÅ OG HENSIKTEN VI ER SKAPT FOR.

LIVET HAR SÅ MANGE SIDER, LIK EN BOK MED NYE, SPENNENDE KAPITLER. DET ER SÅNN LIVET ER. NYE SJANSER OG MULIGHETER.

MÅ DERE HA EN NYDELIG HELG! JEG SKAL NYTE DEN MED SKI PÅ BEINA. DET ER VINTERLYKKE FOR EN DRAMMENSER!

Se oppover venn


Jeg hørte en podcast fra en kvinne som beskrev livet. Hvordan hun satt i en bil, og veien var en metafor på livet.

Fremfor henne kom det stadig nye hindringer, veiarbeid, hull i veien, kø og ulykker.

En dag satt hun ved siden av sin kjære i bilen. Bilen var ny og den hadde takluke. Hun kikket opp. Perspektivet endret seg raskt. Hun så knallblå himmel, sol og fugler som flakset.

Vet ikke hva du står i i livet ditt. Hvilke hindringer eller utfordringer du møter på. Kanskje trykker covid_19 deg ned? Vi har alle vårt vi strever med, som vi må gjennom. Vi kan kjenne på urettferdighet, håpløshet, skuffelser, sorg og mismot.

Denne historien om kvinnen med soltaket berørte meg. Det å løfte blikket. Få et større perspektiv, når hindringene foran deg suger energien ut av deg.

Når folk ikke forstår deg, ser deg eller du strever med å kjenne din egen verdi. Da gjelder det å løfte blikket.

Det å løfte blikket er et valg. Februar 2021 you got me! Jeg skal se på sola. Drømme meg bort. Ikke gi næring til bekymring og skuffelser.