Kom på et esel med fred


På palmesøndag over 2000 år tilbake i tid viftet folket seirende med palmegrener. Et fredssymbol som var med å markere at Jesus kom til Jerusalem, den siste uken han levde på jorda.

Jesus hadde fortalt disiplene at han kom til å lide og dø i Jerusalem. Allikevel dro han til byen for å feire påske. Eselfolen var i jødisk tradisjon et symbol på fred. Han kom ridende, ikke som en hedningkonge på en stridshest. Nei, som en fredskonge som vil gi deg og meg fred.

DEN FRED SOM OVERGÅR
VÅR FORSTAND.

Samfunnet har endret historien. Mennesker har skapt mange regler og sannheter som ikke er fra Gud. Mye er gjort i god tro på å leve et Kristusnært liv, men for mange har regler og bud, blitt det som gjør at de vender Fredsfyrsten ryggen.

Regelene og budene som ble gitt for å bevare oss mennesker, ble tatt ut av kontekst. Verdiene som ble formidlet fordi Skaperen visste hva vi mennesker trengte.  ble snudd opp ned. «Du skal og du skal ikke», tvang mennesker vekk fra troen.

Han kom for å gi deg fred og fellesskap.

Den freden du trenger i en krevende tid finnes hos han. Når du opplever tap, motgang, bekymringer og sorg. Den freden som gir deg glede, håp og trygghet. Den freden vi ikke forstår, men som fyller hjertet og gjør oss hele.

Mange jeg snakker med strever. Gamle og unge har et tomrom i hjertet. Et tomrom de forsøker å fylle med alt mulig. Jeg tror tomrommet trenger den freden jeg skriver om.

Kanskje verdt å gi det en sjanse? Hva har du å tape? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg