Sammen MÅ vi stoppe mobbing på hjemmebane


I dag våknet sosiallærern og tenåringsmammaen! Jeg leste noe som berørte og engasjerte meg dypt!

JEG LESTE NOE VI MÅ STOPPE SAMMEN! JEG BER PÅ MINE KNÆR! 🙏🏽

I utdanningsnytt sto det  at mobbing på hjemmebane har økt. Statistikkene fra Blå kors sin årsoppgave viser at det har økt fra 4 til 12%. Ja! Hva sier du?

SYKT TRAGISK, SIER JEG!

Dette var nye tall fra 2019. Mobbingen utarter seg som krenkende ord og handlinger, utfrysing eller utestengning, skjellsord, kjefting og nedlatende språk ifølge årsoppgaven.

Hva kan det være at det øker og øker?

Jeg har en teori. Ut fra eget hode. Vi voksne er blitt for selvopptatte. (Sorry 🙈) Karriere, jobb, utdanning, materielle verdier, trening, kropp, blir prioritert fremfor fellesskap med våre barn.

DET MÅ VI GJØRE NOE MED!

Mobbingens forferdelige konsekvens, er at barna våre ikke føler at de hører til.  Hvilken trygghet gir vi våre barn, om vi ikke gir dem følelsen av å høre til i sitt eget hjem?

SMAK PÅ DET! DET ER BITTERT!

Kjefting kommer hos de fleste av lite overskudd og stress. Hva med å senke tempoet?

DET ER FREMTIDEN VI FORMER!

Kjefting kan også komme av, kjære foreldre, at du ser dine egne svakheter i arv. Ikke påpek det da! Fremelsk de gode sidene det er plenty av! Det er dyrebart materiale vi jobber med og forme!

VI ER DE VOKSNE! VI MÅ TA ANSVAR!

Å le av barna kan være ekstremt krenkende for dem. Kanskje ler du fordi du synes de er søte, men i visse faser i livet er det vanskelig å forstå for barna. De sitter heller igjen med følelsen av å være dumme! 😢Og det er jo det siste vi vil!

Barna våre er ekstremt forskjellige. Er du bevisst på at de fleste barn må bli tenåringer, før de forstår ironi? Dette handler om modning i hjernen. Med andre ord, vær varsom med dine ord! Vei dine ord på gullvekt. Fremsnakk ungene dine.

LEGG VEKT PÅ DEN DE ER, ELSK FREM DERES KARAKTER. IKKE KARAKTERER OG PRESTASJON!

Er du klar over at hver ganger du snakker om din egen kropp, din egen vekt, at du ikke ser ut, så river du ned ditt eget barn?! Man tenker ikke at man gjør det. Og hadde man tenkt på det, så hadde man holdt kjeft på flekken! 😌

BARNET DITT SPEILER SEG I DEG! ET SYKT ANSVAR Å HA! SLUTT Å SNAKK OM KROPP! 

Snakk heller om helse! Det gode liv! Gode øyeblikk, minner og ting å være takknemlig for!

SNAKK OM DET SOM GJØR LIVET GODT! FELLESSKAP!

Kjære foreldre, vi kan ikke finne oss i at mobbing på hjemmebane øker! Det må vi ta opp kampen mot, uansett hva som er årsaken! Vi elsker jo barna våre! Allikevel viser tallene at vi gjør noe galt.

Vi kan selvsagt også snakke om at vi har pakket inn barna i bobleplast fra de kom ut av mors liv, så de tåler mindre nå, enn hva vi gjorde.

Det har vi nå engang gjort, nå får vi ta konsekvensen av handlingene våre. Vi gjør det for de deilige etterkommerne!

VI GJØR DET SAMMEN! ER DU MED?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg