Å sette andre høyere enn deg selv

I disse ferietider tenkte jeg å reflektere litt over det «å sette andre mennesker før deg selv». Jeg tror nemlig at dette er en nøkkel til «det gode» familielivet!

«For en floskel Julie!»

Nei, jeg tror det er en hemmelighet til å få det godt for oss mennesker.

Om alle i et fellesskap ønsker hverandre godt, og setter sine egne behov i andre rekke, da vil det skape godhet. Om vi gir hverandre følelsen av å være viktige, hørt og satt pris på, da blir miljøet godt. Det gir grobunn for vekst. Enkel logikk om du tenker på det.


Personlig tror jeg det mest utfordrende i relasjoner i vår tid er egoisme. Vi er vant til tusenvis av inntrykk som skal prøve å behage vår sjel.

Dessverre er mange av disse inntrykkene egosentriske. De drar oss vekk fra tanken om å elske vår neste som oss selv. Vi skal hele tiden få stillet vår trang, og mettet våre interesser. 

Det er ikke lett å sette andre før seg selv, det utfordrer egoet, det kan koste, du må kanskje svelge noen kameler,  men det gir magiske ringvirkninger.

Dessverre er det slik at om ikke alle i flokken gjør det, vil kanskje noen gå konstant på akkord med seg selv. Og det blir helt feil.

Familielivet er jo det deiligste og tidvis mest utfordrende som finnes. På bildene ser dere minsten tar ansvar for fellesskapet! ♥️ Fortsatt god mandag! 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg