Her kommer oppskriften (som er etterspurt) på en himmelsk iskake! I all ydmykhet I bunnen har jeg marengs, inspirert av Ida Gran Jansen. Jeg tegnet opp størrelsen på kakeformen på bakepapir og stekte marengsen på et brett uten form.
Marengs;
4 eggehvite
200 gram sukker
1.5 ts maizena
1 ts hvitvinseddik
Sett ovnen på 150 grader varmluft. Jeg pisket eggehvite stivt. Tilsatte sukker på svak hastighet. Deretter ca 6min med full hastighet. Satt kaken inn og skrudde ned ovnen til 120 grader. Stekte i 1 time og 10 min. Lot deretter kaka stå i ovnen til ovnen var kald. Jeg satt en tresleiv i døra. Deretter tok jeg marengsen i formen, og helte over karamellsausen.
Karamell oppskrift (Holder til to kaker)
1 dl fløte
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1 ss meierismør
Bland alt i en kjele. (Vent med smøret til du har oppnådd gradene du skal ha.)
Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen er mellom 122-124 grader. Bruk sukkertermometer.
Deretter helte jeg over den hjemmelagede isen på marengsen. Isen fikk en skje karamell og litt peanøtter i seg.
2 ts vaniljesukker