BROBYGGGER

Jeg leste en reportasje fra NRK publisert    7/11-19 hvor det sto at «Barn tar med sammenkrøllet matpapir på skolen for å skjule at familien har dårlig råd

Undersøkelsen viser at barnefattigdommen i Norge aldri har vært større! 100 000 barn lever i fattigdom i Norge, midt iblant oss. Det er hjerteskjærende å lese i ett av verdens rikeste land! Landet hvor alle tilsynelatende burde ha en god økonomi.

Tilbake til matpakka.

Kjære ungdom, om dette er deg, din historie, ta kontakt! Ta kontakt med en voksen på skolen som du har tillit til! Ofte kan det være vanskelig å se deg, for du er blitt så god til å skjule det! Du gjemmer deg. Du føler deg kanskje skamfull? Utenfor. Alene. 

Husk at vi bryr oss! Alle som jobber på skolen har et hjerte for neste generasjon! Vi har et hjerte for deg! Det er ikke din feil at du har fått strevsomme oppvekstvilkår! Jeg skriver med 20 års erfaring! Jeg har ALDRI møtt en lærer i skolen som ikke bryr seg om barna.

Det finnes så mye vi kan gjøre! Skolen kan hjelpe deg! Du skal ikke gå sulten kjære ungdom! Du skal legge deg mett!

I mange kommuner har vi gratis fritidstilbud! Det finnes steder i mange kommuner hvor du kan låne utstyr gratis. Det finnes mange muligheter til å få hjelp. Men vi må vite om deg! Vi vil hjelpe deg! Vi vil være en brobygger for deg. En bro fra ditt hjem til hjelp! For det finnes hjelp å få i velferdssamfunnet!

I vårt samfunn er det skam å ikke blende inn. Enten er du utenfor eller innenfor! Det er med bismak i munnen jeg skriver ordene. Men det er sant! Det MÅ vi gjøre noe med! Tiden er NÅ!

La oss sammen gjøre noe med det! Norge! Vi må våkne! Vi må ta tilbake det nære! Det varme! Nabofellesskapet! Vi må kjenne hverandre.  Vi må beskytte hverandre! Vi må leve for noe større enn oss selv!

Jeg tror vi alle drømmer om dette! God helg ! Gjør noe for naboen! Vi starter med er lite frø i vår verden!

Julie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg