FØLELSER

Kjenner du til begrepet røde og grønne tanker? I psykologisk førstehjelp så snakker vi om de røde tankene, som kan være utfordrende for oss mennesker. Vi leter frem de grønne tankene for å finne en form for balanse. De grønne tankene våre er de gode tankene som holder oss gående. De røde kan gi oss drivkrefter, men blir negative for oss om de tar kontroll.

De røde og grønne tankene utløses av, og henger nøye sammen med følelsene våre. Følelsene våre er et av de viktigste signalsystemene vi har i kroppen. De lærde strides om hvor mange grunnfølelser vi mennesker har, men vi har iallfall 12 og kanskje 15?

Mennesker som uttaler at det blir mye følelser, bør reflektere over hva de selv uttrykker. Det er ikke uprofesjonelt å vise følelser. Du er ikke svak selv om du viser følelser. Det er en misforstått sannhet. Følelsene våre var i oss lenge før vi utviklet tankene og språket vårt. Vi er født med følelser til å være glade, triste, sinte eller redde. Det er derimot ganske tappert og vågalt å vise følelser. 

Følelsene varsler oss om det som er viktig og har betydning for oss. De er knyttet opp mot våre behov i livet. Følelsene er enkelt sagt hjernens reaksjon på ting vi opplever viktig.

Spør du meg så handler det om, når alt kommer til alt, å tørre å leve åpne liv. Kaste maska, og si at det gjør meg redd. Si at man er redd for å feile eller mislykkes. Tørre å uttrykke at det gjør meg trist. Si at man er redd for å miste. Fortelle hva som vekker sinne, og fortelle at det betyr noe for deg. Uttrykke hva som gjør deg stolt,  sjalu eller skamfull.

Du er sterk om du tør å fortelle dine medvandrere hva som er viktig for deg. Du får et rikere liv om du deler «hele livet» med mennesker i din verden.

Det er rare tider. Vi må møte livet på en annen måte. Vi har enormt mye tid til å tenke og reflektere. Og jeg tror at dette er sunt for oss. Ene og alene med sjelen, inni vår egen kropp. Med våre egne følelser, som er et av de viktigste signalsystemene våre. Klart vi skal lytte til følelsene. De beriker livet med magi, glede, men og med sorg.

Noen mennesker trenger ekstra omsorg i disse dager. Og når vi er i nær kontakt med egne følelser, så vil vi kanskje lettere merke disse behovene hos andre. Se folk med nye øyne, og bli flinkere til «å strekke ut en hjelpende hånd».

 

Elsket denne «quoten» skrevet av en av instagrams mest populære «quotemen». Disse ordene er verdt å reflektere over! For hva er å være sterk? Er det å tørre å vise følelser, å våge og elske, og å fortsette med det? 

 

God lørdag!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg