Hasj for et par hundrelapper


Drøy overskrift i dag. Som sosiallærer samarbeider jeg tett med forebyggende avdeling for rus, psykisk helse og selvsagt politiet. Og i dag har jeg bare lyst til å vekke deg litt kjære mamma og pappa.

Hasj er billig. Det er tilgjengelig, og barnet ditt, som er nysgjerrig på å prøve ut rusmidler, vet hvor de får tak i det.

I dag går oppfordringen min ut på; «å følge med på hva som går inn og ut av kortet til ditt barn.»

Er det ukjente mottakere på vipps. Har barnet ditt plutselig penger du ikke helt skjønner hvor kommer fra. Kommer det faste summer fra enkelte venner? Vippser ditt barn like summer til noen spesielle?

Kanskje er dette overhodet ikke en bekymring du har for ditt barn, og da må du bare se bort fra rådene. Men om du er bekymret, kan dette kanskje være til hjelp.

Følg med på kontoen. Sjekk jakker, mobilcover, sekker og bagger.

Fortell barnet ditt at du gjør det, for å rydde, og ikke vær fremme med pekefingeren. Pekefinger fungerer dårlig for de unge som vokser opp i dag.

1/6 av alle ungdommer som prøver hasj blir avhengig. Debutalder er 19 år, men det er selvsagt noen som prøver det ut tidligere. La oss beskytte de for ALT DET ER VERDT frem til de er myndige, og vi har mindre å si.

Er du bekymret for at barnet ditt er ruset på Cannabis kan du se etter følgende tegn; forstørrede pupiller, røde og «glassaktige» øyne og treg reaksjonstid på stimuli. De vil få en søt lukt i klærne, og du kan oppleve at de opptrer fnisete, med usammenhengende tale og endring i stemmeleiet.

Tegn du kan se når de har brukt det over en lang periode, kan være at de strever med konsentrasjon, og med å holde på interesser. Hasjen stjeler livet. Hjernens utvikling hemmes, og dette kan merkes gjennom språket, dersom det er hyppig bruk over mange år.

Jeg brenner for at vi som foreldre skal «elske frem» gode valg. Snakk med ungene, være tilgjengelig og nærværende.
Du er en viktig brikke! 

 

 

 
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg