Hva påvirker manuset i ditt liv?

«Søker du oppover, innover eller ser du på livet som en tilfeldighet?»


Det har vært få blogginnlegg de siste dagene. Livet rusher på, og tiden har vært knapp. I dag kommer det et innlegg på tampen av dagen, inspirert av talen til pastoren i kirka mi.

Om du skulle lage en film om ditt liv.
Hva er storyen i ditt manus?
Hva ville påvirket handlingen?

Er du bevisst hva som påvirker deg, hvem som har hovedrollen i ditt liv, og hva som påvirker handlingene du utfører hver dag?

Et spørsmål i den sammenheng;

«Søker du oppover, innover
eller ser du på livet som en tilfeldighet?»


Det er nemlig slik at de 
som påvirker oss i livet, ofte har en agenda. 
Ungdommer bruker i snitt 3-4 timer per dag på skjerm. Dette påvirker dem og former dem.

I løpet av et liv er vi i snitt 15000 timer på skolen, og dette er i høyeste grad en arena hvor vi alle blir formet.

De som påvirker oss, har en virkelighetsforståelse av hva som er sant eller ikke, i livet. Vi blir alle påvirket, men spørsmålet er om vi er det bevisst.

Disneys populære film Frozen, har en hovedlåt «Let it go.» Budskapet som vil påvirke oss i sangen er; «La normer og regler slippe ta tak i deg, for når du bryter normer og regler, er du fri!»

Fri? Tenk på den du? Dette er et gjenskinn av tidsånden vi lever i. Og kanskje er det nettopp dette, som utfordrer kulturen vår.

La oss se litt på ulike retninger
som kan påvirke oss:

I Humanistisk tankegang vil du finne mening i deg selv. «Det du føler, er den du er.» Gud finnes ikke i denne tankegangen. Det vi ikke forstår er ikke verdt å bruke tid på. Disse tankene skyller over oss hver dag i samfunnet.

I en naturalistisk tankegang, er sannheten at vi er utviklet fra naturen. Ingenting som presenteres som overnaturlig er ekte. Vi mennesker er ifølge denne retningen et høyt stadie fra et dyr. Det er inspirert av Darwin og den sterkeste rett. Mange tenker at alt er forutbestemt.

Sigmund Freud legger til at du styres av dine drifter. «Har du lyst på noe, så ta det.» Ditt dyriske instinkt kan du følge. Det finnes ikke noe høyere mening med livet. Du drives av en forutbestemt kraft inni deg, hvor du selv må velge hva som er rett og galt. 

Det skal sies at få mennesker rendyrker
det ene eller andre synet.

Boka jeg leser mye i presenterer et annet syn. Den sier at vi er skapt i Guds bilde. Vi er skapt for å ære han, og ingenting kan eksistere uten han. Skaperen elsket oss lenge før vi hadde sjans til å elske oss selv. Han sier det er en mening med vårt  liv.

Vi er på jorda, fordi Gud har tenkt at vi skal være her. Han har valgt oss ut! Det er Guds rikes virkelighet. Altså stikk i strid med det humanistiske.

Gud ønsker hele deg. Han tåler deg, din mislykkethet, dine feil og din skam.

Vet ikke med deg, men jeg tror at Gud vil gjøre et comeback i samfunnet. Ok, greit jeg er ikke objektiv. 😂🤘🏽 Men seriøst, jeg møter så mange mennesker som opplever en tomhet når de har nådd et viss stadie i livet. Når suksessen er et faktum og dagen derpå blir tom. 

Mennesker jeg møter, søker overalt for å fylle tomrommet. De er mettet av «seg selv», og trenger noe større enn seg selv å leve for. De søker og søker og forkaster Gud, fordi de har dårlige erfaringer med kristne mennesker. Det er bare trist.

Opplever også at mange «fordummer» Gud og gjør det å tro til en svakhet? Hvor kom den påvirkningen fra? Når ble det svakt å tro på noe større enn seg selv?

Bibelen rommer så mange paradoks som hjernen vår ikke skjønner. Men er du nødt til å forstå alt?

Gud sier at vi skal vende om, og endre vår tankegang mot det gode. Vi dødelige blir påvirket av samfunnet. Derfor er det desto viktigere, å søke til kilden av alt liv. Til han som har kontroll på antall stjerner på himmelen. Mesteren sier at «sinnet vårt skal fornyes», mot det gode. 

Kanskje var det heftig kost for deg en mandag kveld? Jeg tror at å søke i hva Gud sier om deg, kan være hemmeligheten til å fylle tomrommet i ditt hjerte. Det er ment som en trøst.

Skaperen mener nemlig at du er unik, elsket, ønsket og skapt for en hensikt! Det er ingen krav fra Gud. Du kan være deg selv sånn du er! Han tåler deg! Hele deg.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg