IRONIGENERASJONEN

 

IRONIGENERASJONEN – HVORFOR BLIR VI ALDRI TILFREDSTILT?

I dag skal jeg ta et oppgjør med ironigenerasjonen! Du som er født mellom 1970 og 1980! Er du generasjon X født tiåret før, så gjelder det deg og. Vi er samme ulla.

Er det ikke ironisk? IRONIGENERASJONEN. Smak på ordet, det er flaut! Nesten komisk. Ironigenerasjonen, en skam. En skuffelse! Det er vi som aldri føler oss tilfredstilt! 

Vi vil ALLTID ha mer!

Vi vil ha finere kropper! Vi melder oss på crossfit, tabata, bootcamp for å få de rette linjene. Vi skjuler oss bak hvor godt det er for psyken! Vi løper terrengkarusseller som om det gjaldt livet. 

Vi spiser kortreist. Det er tidsriktig. Vi går i ekte vare. Silke og ren ull. Vi kjøper oss jakker som går tenåringenes en god gang hva angår pris! Vi har ikke bare en. Vi skylder på kvaliteten. Passformen. Fordi vi fortjener det!

Vi higer etter titler, egne kontor og lønnsøkning. Fordi vi fortjener det! Vi får aldri nok. Vi er umulige å tilfredsstille. 

Vi vil utvikle oss, vi vil være dynamiske!

Vi følger opp ungene. Så til de grader. Vi skaffer de utstyr, og vi betaler oss ut. Vi institusjonaliserer barndommen, for det er slik det skal være. Det er blitt vår kultur. Vi er innenfor. Barna er vår stolthet! 

Vi kjører store biler. Store, svarte miljøvennlige biler! Lydløse biler. Ironiens snare. Just do it! Og vi gjør det!

IRONIGENERASJONEN – Hva har vi blitt til?

En gjeng med hodeløse høner? Vi har ingen retning i verdiene våre. Det vil si, vi har det på papiret og i formuleringene! Vi har lært oss de tidsriktige uttrykk for denne tidsånd. Vi er kognitivt smarte, oppdaterte i ord og forskning.

Vi blir aldri fornøyd. Vi pusser opp og opp igjen. Vi troner på toppen av oppussingsstatistikken i Europa. Vi pusser opp på grunn av estetikk. Vi er sjeldent fornøyd med det vi har.

De sosiale mediene tok oss på senga. Vi lå nede, forsvarsløse, uerfarne, forsto ikke konsekvensene. Vi ble sugd inn i en verden med tomme verdier. Og vi har født og oppdratt generasjon Z!

Generasjon Z en en generasjon hvor 25% føler seg triste, nedstemte og fulle av bekymringer. Mange opplever at livet er et slit, de sover dårlig og føler seg alltid stresset.  Forbildene er av plastikk, vipper og innlegg.

VI PRØVDE VÅRT BESTE! 

Å, ja kjære ironiske generasjon. We did! Vi gjorde ALT, fordi vi trodde det var rett! MEN vi sov i timen.

Vi må innse at det er på tide å våkne! Vekke opp den norske ånden. Den ånden som kjempet. Den som ikke gav seg! Den ånden som fikk forfedrene til å gå på ski fra Finland til Norge. Den ånden må vi vekke. Du og jeg. Kampånden.

Når den våkner til liv vil fremtiden lysne. Det blir ikke svart/hvitt. De grå tonene vil komme frem. Erkjennelsens time er kommet! Den banker på døra de. Ønsk den velkommen og ta opp kampen!

Avslutter med et sitat fra et stort forbilde Barack Obama; 

«The best way to not feel hopeless is to get up and do something. Don’t wait for good things to happen to you. If you go out and make some good things happen, you will fill the world with hope, you will fill yourself with hope.»

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg