Kringlekunst


Matbloggeren slår til igjen. Ganske enkelt fordi jeg synes at denne kringlekunsten er verdt å dele. Ser bra ut, og med nok sukker, kanel og smør så er smaken en innertier.

Oppskrift deig;

10 dl hvetemel
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
25 gram fersk rød gjær
100 gram melange/godt smør
3,5 dl melk
1 egg

Hvordan;

1. Bland det tørre.
2. Smelt smør. Ta i melk. Varm til 37 grader.
3. Løs gjæren sammen med litt av melken.
4. Hell det våte i det tørre og tilsett ett egg.
5. Bland sammen,
enten for hånd eller i maskin.
6. Hev i 45 min 

Lag to like store sirkler.

Smør et tykt lag med smør på den ene sirkelen, og hell over raust med sukker og kanel. Legg den andre sirkelen oppå!

 Sett en kopp i midten av sirkelen! 

Del opp i 16 like store deler.

Twist to og to mot hverandre slik at du får en åttearmet blomst/stjerne. Hev i 30-60 minutter, alt etter hvor god tid du har.

Stek på 200 grader varmluft i 15-20 min.

Lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg