I kveld har jeg hatt en gjeng med gode venner på besøk! Ufattelig herlig på en onsdag! Smak av helg allerede! God mat og kaffe! Prøvde meg på en lavkarbo konfektkake! Den var god gitt!
OPPSKRIFT LAVKARBOKAKE:
150 g smør
200g sukkerfri sjokolade
5 egg
7 ss søtningsmiddel
50 g cashew
FREMGANGSMÅTE:
1. Sett ovn på 175 grader under og overvarme.
2. Smelt smør og 150 g sjokolade.
3. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre i to boller.
natreen.no
4. Pisk eggeplommer med 5 ss søtningsmiddel (natreen), bland sammen med smeltet smør og sjokolade.
5. Pisk eggehvite og tilsett forsiktig 2ss søtningsmiddel. Vend dette deretter forsiktig inn i resten av røren.
6. Ta en rund liten form. Bruk 2/3 av røren og hell i formen! Bruk bakepapir i bunnen!
7. Den siste tredjedelen settes i kjøleskapet.
8. Stek i 25 min på 175 grader.
9. Avkjøl kaken på rist.
10. Smør på resten av kakedeigen som en krem.
11. Hakk 50g sukkerfri sjokolade og 50g cashew og hell over!
12. Sett kaken i fryseren et par timer!
Dagens oppmuntring blir å gripe dagen! Nyte livet! Løfte perspektivet! Og bak ei lavkarbokake på en onsdag kveld!