På tide å sette grenser?


De to siste helgene har media fortalt oss, at politet i Grimstad har rykket ut til flere skoler. De finner berusede 13 og 14 åringer.

Hvor er du kjære mor og far?

For det er vel det vi må spørre hverandre om? Hvor er vi? På skolen hvor jeg har barn (og jobber), fikk foresatte vismamelding fra ledelsen, at det er planlagte fester ute denne helgen. Foresatte blir bedt om å følge med.

Lar du kjære mor og far allikevel ungdommen din gå ut med gjengen fritt? Uten voksne tilstede?

Kveldens oppdateringer på sosiale medier og nyheter, er at ungdommer på 13-14 er beruset rundt skoler, og at de planlegger fest på strendene på Snapchat.

Ungdommene våre trenger oss mer enn noen gang. Vi vet at det er bruk av hasj, av alkohol, det skjer hærverk, alt filmes og legges ut på sosiale medier. Da skjønner vi at barna våre trenger oss! De trenger veiledning og beskyttelse!

Hvordan vise kjærlighet ? Sett grenser!

Sjekk snapstory, sjekk tik tok videoer, følg med på instaoppdateringer. Ikke godta at de skal sove over hos kameraten, uten å sjekke om foreldrene til kameratene er hjemme. Kjør og hent ungdommene om de skal et sted. Hold deg edru selv, slik at du er i stand til det. Ring de på FaceTime. Skap alternative kvelder for ungdommene. Inviter en annen familie med barn på barnas alder. Sosialiser med egne barn.
Gi barna en bedre historie fra helga.

Du betyr noe! Grenser er kjærlighet! 

Hjertesukk fra sosiallærern 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg