SANNHET

Har du noen gang tenkt på hva sannhet er? Enkelte mennesker har en magisk evne til å påberope seg sannheten. Det kan være en episode, hvor to opplever eksakt det samme, men den enes opplevelse vinner sannheten.

Underfundige greier. Ikke lett å forstå seg på. For mennesker som ikke er gode på å sette grenser og beskytte seg selv, så er dette et ganske skummelt fenomen.

De blir ganske enkelt presentert for en sannhet, som ikke stemmer overens med deres sannhet. I ydmykhet bøyer de seg for en annens sannhet.

Kanskje for å få fred og ro? Kanskje for at deres verden ikke skal kollapse, men bestå. Enkelte mennesker krever å eie sannheten og bruker alle virkemidler de har. «Sannheten» kan kvele medmenneskene som ikke kan si imot!

Skummelt er det når sannheten blir totalt forvridd av mennesker i ubalanse, eller mennesker med penger. Da kan sannheten ødelegge menneskeliv, de tapre sjelene kan fort bli fortapt. De som kanskje virkelig sitter med sannheten blir kneblet. Men det er det aldri noen som får ta del i.

Sannhet er så mye og så mangt. Mange påberoper seg at vitenskap er eneste sannhet. Eksistens oppstår av partikler. Troen på noe overnaturlig blir satt i det naive hjørnet. De krever å besitte den eneste sannheten. Har du tenkt på at den vitenskapelige eksistens og sannhet, også krever en tro? I «min verden» er det en langt større tro. Men det er min sannhet.

Så hva er sannhet? Hva er tro? Alt er vel en form for tro? Noe jeg vet er sannhet, er at vi mennesker er små sett i et større perspektiv. Vi er støv på jorden. Men livet er vår sannhet.

Jeg har også opplevd at sannheten setter fri!

Hva er sannhet i ditt liv? 

God søndag!

Julie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg