Koronatiden gjør at det er koselig å gjøre det lille ekstra for tenåringene. Vanlig niste blir de lei av, men pizzaboller er en innertier.
Denne oppskriften er superenkel, sunn og de er veldig gode.
Oppskriften gir 20 pizzaboller.
Barna har to hver på nista, i tillegg til litt frukt og grønt. Vi fryser pizzabollene ned, og tar de opp hver kveld, eller hver morgen. De er gode både varme og kalde.
I tillegg til at det det gir tenåringene en opptur midt på dagen, så sparer det oss for mye stress på morgenen. Da kan vi heller nyte tiden rundt frokostbordet, fremfor å smøre nister.
Pizzabolledeig:
5 dl hvetemel
4 dl firekornbrød
5 dl havre
50 g tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
5 dl vann
4 ss olivenolje
2 egg
Fyll;
1/2 glass idun pizzasaus
200 gram gulost
200 gram kokt skinke
Fremgangsmåte;
1. Ta alt det tørre i en bolle.
2. Varm opp vannet til 37 grader.
3. Hell vann, olje og egg i deigen.
4. Rør sammen med ei sleiv i 5 min.
5. Hev i 30 minutter.
6. Ta olivenolje på benken, hell ut deigen.
7. Lag deigen som et stort rektangel.
8. Smør på idun pizzasaus.
9. Strø over ost og skinke.
10. Rull til en tykk pølse.
11. Skjær i 20 skiver.
12. Hev 30 min til 60 min.
13. Stek på 220 grader i ca 10 min.
Lykke til!