TRADISJONER

I dag skal jeg slå et slag for tradisjoner! Du som er ung tenker kanskje at dette er dritkjedelig, og nettopp derfor burde du lese litt lenger, så kanskje du endrer mening!

Ordet kommer fra latin og betyr å «overføre». Det jeg ønsker å snakke om i denne sammenheng er å overføre sosiale minner, verdier og opplevelser vi gjør fra generasjon til generasjon.

Kanskje du som leser ikke forstår hva jeg snakker om, fordi du aldri har opplevd det? Kanskje er du helt alene hva angår eldre generasjon? Kanskje er du sår, fordi du ikke kommer på noen tradisjoner i din oppvekst. Da skal du få et tips!

START DINE EGNE TRADISJONER!

Lag fest og glede rundt ting som er viktig for deg. Ivareta viktig verdier. Snakk om det, fremelsk de i din flokk! Er du alene så lag tradisjoner i din vennegjeng. Det er jo kanongøy!

Tradisjoner gir oss tilhørighet. Det gir oss røtter, og det forteller oss hvor vi kommer fra! Gode minner bærer vi med oss hele livet. Det skaper en spesiell følelse i kroppen.

Jeg tror tradisjoner gjør oss motstandsdyktige, og hjelper oss å ta gode valg! Når du er takknemlig for gamle tradisjoner, og gjenskaper disse i din familie, så skaper du glede i ditt eget liv! I tillegg blir du rotfestet og takler bedre nye og ukjente ting!

Hvilke tradisjoner tar vi med oss, og hvilke lar vi ligge igjen? Det er et ok spørsmål å stille seg selv. Dette er ok å tenke gjennom. Viktig å ikke gjøre alt av plikt, da blir jo livet bare stress!

Jeg ELSKER tradisjoner, og jeg må innrømme at rundt høytidene er det ekstra spesielt for meg. Jeg har alltid hatt en familie med dype røtter. Det gjør meg uendelig takknemlig.

Jeg skal ikke ramse opp alle tradisjonene, men sender med noen bilder av lefser mamma, søstern og jeg bakte i går kveld.

Dette er en ganske ny tradisjon for oss. Oppskriften er etter min farmor som har gått bort. Hele familien elsket henne og lefsene hennes. Når vi tar vare på denne oppskriften og disse minnene, så kjenner jeg en vanvittig glede over denne dama som beriket livet mitt i alle år. Jeg blir takknemlig!

God tirsdag!

Ønsker du tips til noen tradisjoner, så kommenter i feltet. Jeg byr gjerne på noen av mine! 😘🤘🏽

Julie

2 kommentarer
   1. Hei Anne!
    Selvsagt!

    Oppskrift:
    2 egg
    200 gram sukker
    125 gram meierismør
    1 liter kefir & rømme
    1ts hjortetakk oppløst i lunket vann

    Fremgangsmåte:
    Pisk egg og sukker
    Ha i smeltet smør
    Ha i melk
    Hjortetakk
    Tilsett 1,5 kg hvetemel
    (Ta av litt til utbaking)

    Lykke til!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg