I går satt min skjønne mamma storesøster og meg i sving. Den dama er gull. Hun viderefører tradisjoner, lærer oss opp og vi elsker det. Tynnlefsene vi lagde i dag er farmors oppskrift. (Dalens dronning som vokste opp i Setesdalen.)
Vi doblet oppskriften under. Det gav 33 store lefser, og 264 lefsebiter.
Dette trenger du;
2 egg
200 g sukker
125 g meierismør
7dl kefir
1 seterrømme
1ss hjortetakksalt
Fyll;
750 g meierismør
375 g melis
Fremgangsmåte;
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Ha i smeltet smør
3. Ha i kefir og rømme
4. Ha i hjortetakksalt
(som du har løst opp i bittelitt vann)
5. Tilsett 1,5 kg hvetemel
6. Kjevle på gråpapir og stek på takke
7. Avkjøl lefsene
8. Bløt lefsene
9. Legg de bløte lefsene i klede i ca 20-30 minutter til de mykner
10. Pisk smør og melis til fyll
11. Smør og brett lefsene
12. Frys ned lefser ferdig smurt pakket inn i gladpack