TYNNLEFSE FRA GENERASJON TIL GENERASJON

I går satt min skjønne mamma storesøster og meg i sving. Den dama er gull. Hun viderefører tradisjoner, lærer oss opp og vi elsker det. Tynnlefsene vi lagde i dag er farmors oppskrift. (Dalens dronning som vokste opp i Setesdalen.)

Vi doblet oppskriften under. Det gav 33 store lefser, og 264 lefsebiter. 

Dette trenger du;

2 egg
200 g sukker
125 g meierismør
7dl  kefir
1 seterrømme
1ss hjortetakksalt

 

Fyll;
750 g meierismør
375 g melis

 

Fremgangsmåte;

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Ha i smeltet smør
3. Ha i kefir og rømme
4. Ha i hjortetakksalt
(som du har løst opp i bittelitt vann)
5. Tilsett 1,5 kg hvetemel

6. Kjevle på gråpapir og stek på takke

7. Avkjøl lefsene


8. Bløt lefsene


9. Legg de bløte lefsene i klede i ca 20-30 minutter til de mykner

10. Pisk smør og melis til fyll


11. Smør og brett lefsene


12. Frys ned lefser ferdig smurt pakket inn i gladpack

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg