TYNNLEFSE FRA GENERASJON TIL GENERASJON

I går satt min skjønne mamma storesøster og meg i sving. Den dama er gull. Hun viderefører tradisjoner, lærer oss opp og vi elsker det. Tynnlefsene vi lagde i dag er farmors oppskrift. (Dalens dronning som vokste opp i Setesdalen.)

Vi doblet oppskriften under. Det gav 33 store lefser, og 264 lefsebiter. 

Dette trenger du;

2 egg
200 g sukker
125 g meierismør
7dl  kefir
1 seterrømme
1ss hjortetakksalt

 

Fyll;
750 g meierismør
375 g melis

 

Fremgangsmåte;

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Ha i smeltet smør
3. Ha i kefir og rømme
4. Ha i hjortetakksalt
(som du har løst opp i bittelitt vann)
5. Tilsett 1,5 kg hvetemel

6. Kjevle på gråpapir og stek på takke

7. Avkjøl lefsene


8. Bløt lefsene


9. Legg de bløte lefsene i klede i ca 20-30 minutter til de mykner

10. Pisk smør og melis til fyll


11. Smør og brett lefsene


12. Frys ned lefser ferdig smurt pakket inn i gladpack

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg