«If we are what we eat –
well I’m awfully sweet!»
Hadde vel vært himmelsk om det var fakta. Det som hadde vært litt negativt for meg, er at jeg er ekstremt glad i surt godis. Noen heter bubs. Og du forstår på navnet at det ikke ville blitt flatterende å gå rundt og se ut som en sur Bubs.
Om du leste det forrige blogginnlegget, så forsto du vel at det ville komme en dessert. Desserten var sammensatt, og ble inntatt i sofaen 1,5 time etter middagen. Du får ingen oppskrift på smågodtet, m&m’s eller chipsen, men her kommer noe annet digg jeg lagde.
RABARBARAPAI
MED NORSKE JORDBÆR
Dette trenger du;
3 Rabarbarastenger
120 gram smør
4 dl mel
2, 5 dl sukker
1 ts vanilje sukker
1 ts bakepulver
4 ts Kanel
2 egg
Smør en stor paiform med melange. Putt den oppkuttede rabarbaraen i formen. Strø over godt med kanel og sukker. Bland mel, sukker (2dl), vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Tilsett ett og ett egg. Du vil da få en smuldredeig. Fordel deigen over rabarbaraen. Smelt 100 gram smør og hell over. Stek på 220 grader i ca 15 – 20 min. Skal ha en gyllen, sprø overflate.
Skjær opp en kurv med norske jordbær i skiver og strø over paien. Server med vaniljeis.
KANELKNUTER
Dette trenger du;
10 dl hvetemel
1 dl sukker
25 g fersk gjær rød
150 g melange
3,5 dl melk
sukker og kanel til fyll
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
Bland mel, sukker, salt og kardemomme. Smelt 100 gram smør. Ta melk i smøret. Varm opp til 37 grader. Bland med gjær og putt i det tørre. Rør alt i noen minutter med ei sleiv. Hev i 1 time. Kjevle ut og lag knuter. Hev i 45 minutter. Stek 10 – 15 min på 200 grader.
Håper du nyter ferien til fulle. I dag må jeg ut å trimme. 😂 💪🏼🤪 Har vel sånn cirka 10000 kalorier som bør brennes etter gårsdagens fest.🙈😂